În zilele de 7 şi 8 decembrie, a avut loc la Bucureşti, la Hotel Ramada Majestic, Conferinţa Naţională eTwinning România 2018.

Evenimentul a fost organizat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE), Centrul Naţional eTwinning România şi a reunit aproximativ 120 de participanţi, experţi în educaţie, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, inspectori şcolari şi cadre didactice participante la eTwinning.

În cadrul conferinţei au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning desfăşurate în anul şcolar 2017/2018 şi şcolile care au obţinut titlul de "Şcoală eTwinning" în acest an.

Judeţul Bihor a fost reprezentat la conferinţă de profesorii Antonia Silaghi, ambasador eTwinning şi profesor evaluator de proiecte, de la Liceul Teoretic "Constantin Şerban" din Aleşd şi Sandor Traier, eTwinner, de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Oradea. Ambele şcoli au primit, pentru activitatea depusă în cadrul eTwinning, certificatul şi steagul pentru titlul de "Şcoală eTwinning", fiind singurele din judeţul nostru.

Şcolile se vor bucura atât de recunoaştere la nivel judeţean şi naţional, cât şi la nivel european, marele beneficiu al acestei distincţii fiind acela, că în cazul aplicării pentru proiecte Erasmus, şcolile eTwinning beneficiază de punctaje suplimentare, având astfel un mare avantaj în faţa celorlalţi candidaţi.

Lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul Uniunii Europene pentru Educaţie, Formare, Tineret şi Sport, începând din 2014.

Acţiunea se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare şi inspectorilor şcolari.

Profesor Sandor Traier