În ultimii doi ani, 35 de elevi din clasele a X-a de la specializarea Alimentaţie şi Turism a Colegiului Economic Partenie Cosma au făcut practică în Franţa, Anglia, Spania, Italia şi Portugalia.

Fiecare stagiu de formare profesională a durat două săptămâni, activităţile fiind organizate într-un proiect Erasmus+ derulat de şcoala lor, intitulat "Mobilităţi în Europa în vederea formării profesionale".

"Aşa cum rezultă din chestionarele de feed-back pe care le-au completat la întoarcerea din mobilitate, dar şi din discuţiile de tip informal purtate, elevii au trăit o experienţă complexă, cu beneficii atât în plan profesional, cât şi în plan personal", a precizat profesoara Lavinia Koteles, coordonatoarea proiectului.

Marţea trecută, elevii le-au demostrat colegilor şi profesorilor ce au învăţat în străinătate. Astfel, au îmbrăcat uniforma de chef şi au gătit pentru ei preparate specifice ţării gazdă. De pildă, elevii care au făcut practică în restaurantele din Sorrento, aflat pe Coasta Amalfi, în sudul Italiei, au pregătit spaghete carbonara, tiramisu, bruschete sau pana cota. Colegii lor care au fost în Barcelos, Portugalia, au pregătit gamilici, ovos verdes, empadas, pasteis de nata şi francesinha. Fireşte, cel mai plăcut moment al zilei a fost când toţi cei prezenţi au trecut la degustat...