Din semestrul II al acestui an universitar, care va începe săptămâna viitoare, studenţii orădeni au şansa să primească un nou tip de bursă.

Conducerea Universităţii a decis să introducă bursa de internship, în valoare de 400 de lei pe lună, pentru tinerii care se implică voluntar în activităţile facultăţilor orădene.

Conform regulamentului votat luni, în şedinţa Senatului universitar, "bursa de internship universitar are rolul de a stimula, implica activ şi motiva studenţii, în activităţile academice, educaţionale şi administrative, ale UO".

Concret, tinerii vor trebui să aplice pentru un stagiu de internship într-o structură a Universităţii, iar dacă vor fi acceptaţi, vor trebui să presteze minim 20 de ore pe săptămână muncind în respectiva structură. "Structurile solicitante vor permite un program flexibil fără afectarea activităţii profesionale a studenţilor beneficiari", se mai arată în regulament. La schimb, vor putea primi bursa de câte 400 de lei lunar.

Universitatea va acorda 15 astfel de burse, toate semestriale. Bursa de internship va putea fi cumulată cu oricare altă bursă.

În prezent, la Universitatea din Oradea se mai acordă burse de performanţă (1.000 de lei), de merit (700 de lei), de ajutor social (580 lei) şi burse de susţinere pe plan sportiv (500 de lei). De asemenea, studenţii pot primi burse de ajutor în situaţii speciale.