Organizaţia de mediu Ecotop a organizat, între 13 şi 19 august, a cincea ediţie a taberei Junior Ranger, denumită "Outdoor Academy".

Potrivit unui comunicat transmis marţi de asociaţie, 16 copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani au petrecut o săptămână la Damiş, unde Ecotop are un aşa-numit Centru de Resurse. Copiii au dormit la cort şi şi-au pregătit masa, învăţând aşadar să se gospodărească în natură.

În plus, au învăţat noţiuni de biologie. "Scopul taberei a fost compararea faunei de amfibieni din situl Natura2000 Betfia, monitorizată începând cu luna aprilie a acestui an, cu fauna de amfibieni din Munţii Pădurea Craiului", se arată în comunicat. În plus, copiii au făcut cunoştinţă şi cu carstul din areal şi au construit adăposturi pentru lilieci, monitorizati de 8 voluntari de la Ecotop şi un specialist de la Centrul pentru Cercetarea şi Conservarea Liliecilor din Cluj.

Pe de altă parte, începând din această lună, Ecotop a dat startul proiectului "Voluntar în arii protejate", prin care îşi doreşte să formeze grupuri de tineri voluntari în Oradea, Sînmartin, Săcueni, Aleşd şi Şuncuiuş, care să deruleze activităţi de educaţie ecologică cu tinerii şi copiii din acele comunităţi. Toate aceste localităţi se află pe teritoriul unor arii protejate aflate în custodia Ecotop.