La baza Liceului cu Program Sportiv Bihorul s-au întrecut, marţi, 14 echipe de elevi care s-au înscris la concursurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, "Prietenii pompierilor" şi "Cu viaţa mea apăr viaţa".

Concursurile se organizează anual cu elevii, având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile. Ele vizează dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi analiză a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, promovarea atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerei generaţii.

După parcurgerea celor trei probe (una teoretică şi două practice: "Pista de îndemânare peste obstacole" şi "Ştafeta de 400 metri cu obstacole"), în concursul "Prietenii pompierilor" s-au dovedit cele mai bune fetele de la  Şcoala Gimnazială Remetea (locul I), Colegiul Naţional "Samuil Vulcan" Beiuş (locul II) şi Şcoala Gimnazială Chişlaz (locul III). La categoria "Băieţi", locul I l-a primit echipa de la Şcoala Gimnazială Curăţele, locul II cea de la Căbeşti şi locul III cea din Remetea.

La competiţia cu tematică de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa",  ale cărei probe practice au constat în "Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri" şi "Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat", podiumul a fost ocupat echipele Colegiului Naţional Octavian Goga Marghita (locul I), Şcolii Gimnaziale nr. 1 Sălişte de Vaşcău (locul II) şi Şcolii Gimnaziale nr. 1 Remetea (locul III).