Cinci absolvenţi din Bihor au fost eliminaţi, miercuri, din sălile de examen, după ce au fost prinşi că încercau să trişeze, având obiecte interzise asupra lor, patru dintre ei telefoane, iar al cincilea fiţuici.

La fel ca alţi peste 3.500 de absolvenţi din Bihor, cei cinci susţineau proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat.

"Au fost cinci eliminaţi la proba obligatorie a profilului. Trei au fost eliminaţi la centrul de examen de la Colegiul Samuil Vulcan din Beiuş, unul din centrul de la Colegiul Mihai Viteazul din Oradea şi unul din centrul de la Colegiul Alexandru Roman din Aleşd. Primii patru aveau asupra lor dispozitive de comunicare cu exteriorul, iar al cincilea avea materiale ajutătoare", a declarat pentru BIHOREANUL Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Absolvenţii eliminaţi nu vor mai putea susţine nicio probă în această sesiune de examen. Ei vor putea încerca din nou să dea examenele abia în sesiunea din toamna anului 2019.

La proba EC, proba obligatorie a profilului, s-au înscris în această sesiune 3.840 de absolvenţi de liceu din Bihor. Dintre aceştia, s-au prezentat să-şi scrie lucrările 3.588.

Potrivit calendarului examenului naţional de Bacalaureat, joi, 28 iunie, tinerii vor da proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 4 iulie.