După ce Sorin Curilă a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Oradea, rectorul Constantin Bungău a solicitat senatorilor să se reunească într-o şedinţă cât mai repede, pentru a-şi desemna sau alege un nou lider.

Printr-un scurt comunicat de presă transmis miercuri, rectorul a anunţat că a luat act de demisia lui Curilă şi, în conformitate cu articolul 213 din Legea Educaţiei, va convoca Senatul universitar în cel mai scurt timp, pentru a demara procedura de desemnare sau alegere a unui preşedinte interimar. "În acest sens, am solicitat Biroului Permanent al Senatului Universităţii din Oradea să precizeze data convocării Senatului", se arată în comunicat.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, BPS are o şedinţă programată joi, la ora 12.30, întâlnire la care vicepreşedintele Cristian Grava, cancelarul Daniel Paşca şi preşedinţii de comisii din Senat vor hotărî când vor organiza următoarea şedinţă de Senat.

În finalul comunicatului de presă, Bungău îi transmite mulţumiri lui Curilă: "În nume personal şi al colegilor de la Universitatea din Oradea, mulţumesc domnului prof.univ.dr.ing. Sorin Curilă pentru toate acţiunile şi lucrurile bine făcute în timpul mandatelor de preşedinte al Senatului Universităţii din Oradea".

Sorin Curilă a demisionat miercuri din funcţia de preşedinte şi din calitatea de membru al Senatului academic, după ce într-o şedinţă care a avut loc marţi senatorii au respins prin vot o adresă prin care acesta a vrut să consfinţească faptul că este într-un conflict de interese şi astfel nu poate participa la dezbateri privind retragerea diplomei de licenţă obţinută de directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Eugen Popescu, la Universitatea din Oradea, în anul 2000. Curilă a motivat că este prieten cu directorul adjunct al institutului, Nicolae Brînzea, iar astfel nu poate semna hotărârea Senatului prin care Popescu ar rămâne fără diplomă. Deocamdată, însă, acest subiect nu a fost pe ordinea de zi a Senatului.

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Este oficial: Sorin Curilă şi-a dat demisia din Senatul Universităţii"

"Scandal la şedinţa Senatului Universităţii din Oradea: Preşedintele Sorin Curilă şi-a anunţat demisia!"