Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara va trebui să-şi explice hotărârea dată în cazul tezei de doctorat a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, lucrare despre care a decis că are un grad de similitudine de 36%.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a cerut în scris Comisiei ca, până marţi, să spună dacă similitudinea înseamnă plagiat. Potrivit hotnews.ro, Pirtea a declarat că nu îi este clar verdictul dat de Comisia de Etică.

"Am făcut o adresă scrisă spre Comisia de etică, pentru ca până marţi să ne lămurească ce înseamnă similitudine în varianta comisiei, pentru că preşedinta nu poate spune singură", a afirmat Pirtea pentru hotnews.ro.

În funcţie de acest răspuns, conducerea Universităţii de Vest va transmite o propunere către Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

După ce jurnalista Press One, Emilia Şercan, a dezvăluit, în toamna anului trecut, că Florian Bodog a plagiat două treimi din teza de doctorat susţinută la Universitatea de Vest din Timişoara sunt plagiate, pe 17 iulie, Comisia de Etică a acestei instituţii a publicat raportul analizei făcute, arătând că "există un grad de similitudine de 36% în teza de doctorat cu titlul Managementul şi marketingul unităţilor sanitare, elaborată de dl. dr. Bodog F. Florian Dorel, în domeniul ştiinţe economice, teză coordonată de dl. prof. univ. dr. Mihai C. Demetrescu şi de dl. prof. univ. dr. Gh. Gh. Ionescu, şi susţinută în cadrul Şcolii Doctorale a Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, în anul 2008, ceea ce nu respectă standardele de calitate actuale şi etică profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat".