Facultatea de Medicină şi Farmacie confirmă că este cea mai căutată entitate din campusul Universităţii orădene.

1.897 de candidaţi s-au înscris la examenul de admitere din această sesiune, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a facultăţii.

Cea mai mare concurenţă este la specializarea Medicină Generală, unde s-au înscris 932 de candidaţi pe cele 144 de locuri disponibile. Aşadar, o concurenţă de şase pe-un loc, semn că sectorul medical este unul atractiv pentru tineri.

La Medicină Dentară s-au înscris 474 de candidaţi pe 88 de locuri, iar la Medicină în limba engleză 97 de doritori pentru 50 de locuri.

Specializarea Farmacie nu mai prezintă un interes atât de mare pentru tineri, cum se întâmpla în anii trecuţi, dovadă că pentru cele 58 de locuri disponibile şi-au depus dosarele doar 35 de candidaţi.

În schimb, este concurenţă mai mare la specializările Asistenţă Medicală, Balneofiziokinetoterapie, Radiologie, Tehnică Dentară şi Nutriţie, unde în total sunt 359 de candidaţi pe 240 de locuri.

Examenele de admitere la FMF Oradea vor debuta vineri, la ora 9, cu testul pentru candidaţii la Medicină. Sâmbătă şi duminică vor avea loc examenele pentru celelalte specializări.