Elevii unei clase de-a XI-a de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" vor avea ocazia să afle ce înseamnă munca într-o companie multinaţională. Graţie unui parteneriat între şcoala lor, Centrul de Tineret "The Spot" şi Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, elevii au participat la cursuri de marketing, ţinute de specialiştii firmei AstorMueller.

"Bazat pe conceptul de educaţie integrată, modulul s-a desfăşurat pe parcursul a şase săptămâni, începând cu 20 septembrie, timp în care elevii clasei a XI-a C au fost introduşi în domeniul marketingului educaţional, prin activităţi de învăţare, susţinute în limba engleză şi în limba germană, de către specialişti ai firmei AstorMueller", se arată într-un comunicat transmis de Centrul "The Spot".

În timpul cursurilor, elevii au dezvoltat abilităţi din domeniul economiei, educaţiei antreprenoriale, tehnologiei informaţiei şi comunicării, realizând conexiunea între cunoştinţele teoretice şi dimensiunea lor aplicativă. Fructificându-şi cunoştinţele de engleză şi germană, elevii au înţeles ce înseamnă o fişă a postului, cum se fac materialele de promovare şi strategiile de marketing online.

La final, elevii au susţinut un interviu de angajare, iar 18 dintre ei au fost selectaţi pentru un internship în compania care produce pantofi Bugatti. În vacanţa de vară, înainte de a intra în ultimul an de liceu, elevii vor petrece o lună în departamentele firmei.

Mărturiile liceenilor arată că acest modul este folositor, mai cu seamă cu cât eşti îşi doresc să înveţe în şcoală noţiuni practice concrete, nu doar teorie pe care adesea nu ştiu cum să o aplice.

"În ciuda faptului că am fost destul de pesimistă în ceea ce priveşte acest modul, deoarece nu i-am găsit un scop anume, spre finalul acestuia am realizat că este o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea mea personală. Totodată, consider că am învăţat multe concepte şi informaţii necunoscute dar interesante, care m-au făcut, într-o oarecare măsură, să îmi doresc să urmez o carieră în marketing", a spus Dalia, una dintre elevele implicate în proiect.

"Acest modul m-a ajutat să îmi dau seama în ce domeniu vreau să profesez şi ce îmi doresc cu adevărat. Ultimele săptămâni mi s-au părut cele mai interesante, deoarece am avut oportunitatea să vedem ce fac aceşti oameni şi astfel să realizăm dacă dorim să încercăm această direcţie. Faptul că am fost aleasă pentru acest internship, mă va ajuta să mă dezvolt şis să învăţ lucruri noi", a spus şi Alexa, o altă liceancă.