Numărul mare de copii din Oradea a ajuns să depăşească cu mult locurile existente în cele 13 creşe din municipiu. Ca urmare, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a anunţat, vineri, înfiinţarea unei noi creşe, în zona centrală, pentru cei 91 de copilaşi care au rămas pe lista de aşteptare.

"Sesiunea de depunere a dosarelor la creşă se desfăşoară doar în luna iunie, acest lucru având ca scop identificarea nevoii din comunitate, pentru a avea o evidenţă clară asupra cererii şi ofertei şi pentru o bună organizare în sprijinul susţinerii familiilor care aleg să se întoarcă la muncă. Ca atare, în acest an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, intenţionăm să deschidem o nouă locaţie pentru creşă, în centrul oraşului - pentru a cuprinde cât mai mulţi solicitanţi - astfel încât să-i sprijinim pe cei care nu s-au regăsit pe liste, un număr de 91 de copii aflându-se pe lista de aşteptare", a transmis Direcţia de Asistenţă Socială, printr-un comunicat.

Deocamdată nu au fost furnizate detalii concrete cu privire la locul în care urmează să funcţioneze noua creşă. Cert este, însă, că micuţii aflaţi pe liste cu menţiunea "în aşteptare" vor fi admişi în ordinea punctajului obţinut şi în funcţie de locurile disponibile.

De altfel, reprezentanţii instituţiei fac apel la părinţii care au ocupat pentru copilul lor, însă din diferite motive nu mai au această nevoie, să anunţe acest fapt la adresa de email daso@rdsor.ro, până pe 5 septembrie.

Anunţul DAS vine la doar o zi după publicarea listei cu copiilor admişi la creşă. După cum BIHOREANUL a mai scris, cele 13 creşe publice din Oradea sunt foarte căutate. La finalul sesiunii de înscriere din această vară pentru anul şcolar 2018-2019, s-au adunat 618 dosare pe 245 de locuri libere. La fel ca-n anii trecuţi, DAS a admis mai mulţi copii, mai precis 526, întrucât unii dintre ei vor frecventa creşa abia din 2019. Părinţii nemulţumiţi pot face contestaţie până marţi, 17 iulie.

În prezent, Oradea funcţionează 13 creşe publice, care au în total 519 locuri, o bună parte dintre acestea fiind ocupate înainte de sesiunea din această vară.

Mădălina Sim,
Studentă