Membrii Senatului Universităţii din Oradea şi-au ales, luni, preşedintele pentru mandatul 2020-2024.

Conferenţiarul Vasile Aurel Căuş, cel care a condus forul şi în ultimele opt luni, a fost ales de colegii săi în această funcţie, câştigând detaşat alegerile.

Căuş a fost preferat de 46 din totalul de 59 de senatori prezenţi la şedinţă, în timp ce contracandidaţii săi, Cristian Grava (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei) şi Ionuţ Oprea (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane) au strâns mai puţin de zece voturi fiecare. Mai precis, Grava a primit 6 voturi, iar Oprea 7.

Potrivit Cartei Universităţii, preşedintele Senatului trebuie să numească acum vicepreşedintele şi cancelarul forului. Cel mai probabil, Căuş va face acest anunţ la următoarea şedinţă a forului.

Cadru didactic la Departamentul de Matematică al Facultăţii de Informatică şi Ştiinţă, Aurel Căuş a fost ales preşedinte al Senatului în vara anului 2019, după demisia profesorului Sorin Curilă. El a mai ocupat funcţia de cancelar al forului în mandatul 2012-2016.

De asemenea, Căuș este preşedintele organizaţiei Mensa România, care reuneşte românii cu un nivel ridicat al coeficientului de inteligenţă.