Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii din Oradea a expirat vineri, la prânz,

Trei membri ai Senatului şi-au depus candidaturile. Este vorba de conferenţiarul Aurel Căuş (Facultatea de Informatică şi Ştiinţe), cel care a fost preşedintele Senatului din vara anului trecut şi până la începutul acestei săptămâni, când forul a încheiat mandatul 2016-2020.

Ceilalţi doi candidaţi au fost amândoi vicepreşedinţi ai Senatului academic. Unul dintre ei este lectorul Ionuţ Oprea (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane), cunoscut ca şi călugărul Antim, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte pentru o scurtă perioadă de timp, în 2016, după care a renunţat la ea în favoarea funcţiei de director al departamentului de Sociologie - Asistenţă Socială. Şi acum, Oprea este director de departamente, însă între timp accesul universitarilor cu funcţii executive a fost permis în Senatul Universităţii.

De asemenea, candidează la funcţia de preşedinte profesorul Cristian Grava (Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei), care a fost vicepreşedinte al Senatului între anii 2016 şi 2019, cât timp forul a fost condus de Sorin Curilă.  

Viitorul preşedinte va fi ales pe data de 9 martie, de către membrii Senatului universitar.