Dascălii sindicalişti din Bihor şi-au ales conducerea pentru următorii cinci ani. Conferinţa judeţeană a avut loc sâmbătă, la Filarmonică, în prezenţa fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Alin Novac Iuhas, dar şi a altor invitaţi din ţară.

Conferinţa a condus-o profesorul Ioan Ţenţ, care astfel şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor. El era preşedinte din 1999, după ce anterior, din 1992, a fost vicepreşedinte, iar acum a ieşit la pensie.

Retragerea lui Ţenţ a determinat cinci dascăli să candideze pentru şefia sindicatului. Din cei cinci, preşedinte a fost ales Flaviu Zancu, profesor de religie la Şcoala Oltea Doamna. În ultimul mandat, Zancu a fost secretar executiv al SLÎ Bihor şi, de altfel, este considerat un apropiat al lui Ioan Ţenţ, profesorul care a condus sindicatul în ultimele două decenii. 

Prim-vicepreşedinte al sindicatului a fost ales un alt apropiat al lui Ţenţ, Radu Hora, profesor de sport la Liceul Lucian Blaga. Până acum, Hora era vicepreşedinte al sindicatului.

Noul secretar al SLÎ Bihor este Nicolae Ungur, profesor de istorie şi geografie la Şcoala din Bulz, iar vicepreşedinţi sunt Bogdan Iordache (profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul Vocaţional Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş) şi Ionuţ Chirodea (Şcoala Gimnazială nr. 2 Bogei).

Rămâne de văzut dacă noua conducere a SLÎ Bihor va avea sau nu o altă abordare vizavi de transparenţa deciziilor din sindicat. Aşa cum BIHOREANUL a relatat într-un articol, profesori sindicalişti din judeţ au fost nemulţumiţi că Ioan Ţenţ ţinea la secret veniturile şi cheltuielile SLÎ, lefurile celor 14 angajaţi şi, mai ales, casele din Eforie Nord şi Sovata unde sindicaliştii şi-ar putea petrece vacanţele pe bani mărunţi.