În anul 2018, Universitatea din Oradea a programat 29 de activităţi extracurriculare, mai precis o serie de conferinţe, seminarii şi concursuri din diferite domenii.

Conform unui comunicat transmis joi de Universitate, printre altele, la Facultatea de Istorie este programată o sesiune de comunicări ştiinţifice pentru studenţi intitulată "România de la Marea Unire (1918) la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică va avea loc ediţia a VIII-a a Concursului Internaţional de Robotică, iar la Facultatea de Drept un seminar naţional pe tema "Studenţii de azi, profesioniştii de mâine".

Banii pentru organizarea evenimentelor vin de la Bucureşti. "Ca urmare a demersurilor făcute de Rectorul universităţii, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău şi Prorectorul SSV, conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă care coordonează aceste activităţi, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat Universităţii din Oradea fonduri în sumă totală de 250.000 lei în vederea organizării activitătilor extracurriculare – ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, în baza OMEN nr. 3111/2018", se arată în comunicatul Universităţii.

Cei mai mulţi bani, 19.180 de lei, s-au alocat pentru o conferinţă la Facultatea de Medicină, "Contaminarea în cabinetul de medicină dentară, laboratorul de tehnică dentară şi contaminarea pacientului".

Deşi a transmis lista evenimentelor şi finanţarea alocată fiecăruia, Universitatea nu a comunicat când anume vor avea loc aceste evenimente. În schimb, se arată în document, studenţii sunt tot mai interesaţi să participe la ele.