Începând cu anul universitar 2019 - 2020, studenţii din alte localităţi decât Oradea şi Zona Metropolitană, care au optat pentru specializările din sectorul IT, se pot caza gratuit în căminele Universităţii din Oradea şi pot mânca tot fără să plătească, la cantina studenţească.

Aceste facilităţi sunt acordate în baza unui parteneriat între Primărie şi instituţia de învăţământ, parafat prin Hotărârea de Consiliului Local Oradea 1285/2018, reaminteşte Universitatea, printr-un comunicat de presă transmis luni.

Concret, beneficiază de aceste facilităţi studenţii de la specializările: Informatică, Calculatoare, Tehnologia Informaţiei, Electronică Aplicată, Reţele şi Software de Telecomunicaţii, Automatică şi Informatică Aplicată, Inginerie Electrică şi Calculatoare, Mecatronică, Robotică.

"Sprijinul financiar se acordă studenţilor cu domiciliul în alte localităţi decât Oradea şi Zona Metropolitană Oradea, prin bugetare din partea Primăriei Municipiului Oradea", se arată în comunicat.

Pentru a obţine aceste facilităţi, studenţii trebuie să acumuleze minimum 75% din creditele aferente primei sesiuni de examene, respectiv din creditele anuale. De asemenea, în cel de-al doilea semestru de şcoală, ei trebuie şi să facă stagii de practică, de internship sau să se angajeze pentru minimum 60 de ore, la departamente de IT sau firme locale de profil, din Oradea sau ZMO.

"Măsura vine în întâmpinarea strategiei de dezvoltare a sectorului IT al oraşului Oradea. Studenţii eligibili sunt rugaţi să se adreseze secretariatelor facultăţilor pentru detalii", se mai arată în comunicatul Universităţii.