Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor organizează şedinţele publice pentru repartizarea posturilor vacante în şcolile şi grădiniţele din judeţ, la care sunt aşteptaţi toţi dascălii care au obţinut note de trecere la examenul de titularizare.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de IŞJ Bihor, după soluţionarea contestaţiilor, numărul candidaţilor care au luat nota minimă de 7 la titularizare a crescut la 577, de la 557. Astfel, şi procentul de promovare în judeţ a urcat la 52%.

Alţi 378 de candidaţi au avut note cuprinse între 5 şi 6,99, aşa că pot spera la posturi de suplinitori. În schimb, 151 de candidaţi (13%) au picat examenul, luând note sub 5.

Şedinţele publice de repartizare pentru cadrele didactice care au obţinut cel puţin nota 7 se vor realiza la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor în 25 iulie, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, iar pe 21 august, pentru posturile pe perioadă determinată.

În total, în Bihor sunt disponibile 66 de posturi titularizabile şi 1.690 de catedre sau fracţiuni de catedre, care pot fi ocupate pe perioade limitate de timp.