Cel mai recent rol pe care-l joacă este în spectacolul "Domnişoara Iulia". A combinat studiile tehnice cu cele artistice şi are un hobby… spectaculos. Sorin Ionescu îşi aniversează azi ziua de naştere şi ne-a povestit câte ceva despre el.

- Ai ţinut să faci actorie, deşi ai urmat şi studii de factură exactă, să spunem. Cum se împacă "tehnica" cu "sentimentul" în viaţa ta?

- Simplu. Şcoala tehnică am făcut-o "obligat" fiind de ai mei, iar actorie am făcut pentru sufletul meu şi pentru că asta am simţit şi asta mi-am dorit. M-a ajutat şi faptul că nu am o pasiune pentru bani. Mă mulţumesc cu puţin, material vorbind. Cu toate acestea sentimentul, în actorie, este însoţit mereu şi de o mică parte tehnică.

- Ai jucat peste 40 de roluri în carieră. Cum te-au format/deformat? Cum e să porţi atâtea măşti?

- E adevărat. Rolurile te formează şi te deformează în acelaşi timp. Cum? E o întrebare bună. Dar răspunsul e greu de dat. Nu ştiu. Sau mai bine zis nu ştiu să explic asta în cuvinte puţine. Ar putea fi subiectul unui studiu sau al unei teze de doctorat în psihologie.

- Ai o pasiune destul de provocatoare: parapantismul. De ce? Mai ai şi alte hobby-uri?

- Zborul m-a fascinat de când mă ştiu. Nu ştiu de ce. Dar zborul cât mai autentic. Nemotorizat. Mi-am dorit să zbor şi... iaca zbor! Sunt fericit când mă aflu acolo sus, aproape de nori, doar eu şi "cârpa" mea. Şi mă simt bine oriunde în natură. Pe munţi, pe dealuri, prin păduri... Nu ştiu dacă ar trebui să-l numim "hobby", dar îmi place natura. Ar trebui să fie ceva firesc pentru orice om.

- Eşti căsătorit cu o actriţă, Denisa Vlad. Cum e să ai acelaşi job cu soţia?

- Pentru mine e bine. Ce facem noi pe scenă e greu de înţeles pentru mulţi. Asta mă scuteşte de multe explicaţii. În plus, ajungem rar să jucăm amândoi în acelaşi spectacol. Sunt multe zile când ne vedem doar seara. Avem timp să ni se facă dor şi pare că nu lucrăm în acelaşi loc.

- Ce-ţi doreşti de ziua ta? Personal sau profesional, cum vrei.

- Sănătate. Mi se pare un cadou util pe care îl pot folosi atât personal cât şi profesional.

***

Biletele pentru spectacolele Teatrului Regina Maria pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului, de marţi până vineri, în intervalul orar 12:00-18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475

(Claudiu Groza)