După jumătatea lunii mai, Cetatea din Oradea va fi din nou invadată, dar nu de cotropitori, ci de arome. Fortăreaţa va găzdui o nouă ediţie, cea de-a treia consecutivă, a Street Food Festival, eveniment cu 40 de food truck-uri, adică bucătării mobile, cu preparate din cele mai diverse, de la burgeri gătiţi după reţete inedite până la mâncare chinezească şi deserturi italieneşti.

În plus, festivalul aduce şi mai multe concerte, între invitaţi numărându-se Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks şi Lucia.

Banchet în Cetate

Street Food Festival este un concept care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca şi ulterior a fost dezvoltat în alte 11 oraşe din ţară. An de an, festivalul a atras tot mai mulţi pofticioşi, astfel că în 2018 a fost vizitat de peste 800.000 de persoane, care au avut ocazia să încerce reţete ingenioase şi să participe la activităţi recreative. Anul acesta, festivalul va ajunge la Oradea, Sibiu, Timişoara, Braşov, Baia Mare, Arad, Galaţi, Bacău, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca.

Street Food Festival va reveni în această primăvară pentru a treia oară consecutiv la Oradea. Evenimentul va fi organizat de Agenţia Why Not & Flavours şi Primăria Oradea, prin Asociaţia pentru promovarea turismului în Oradea şi Regiune (Visit Oradea), alături de Kaufland România şi Staropramen.

Street Food Festival este programat în weekendul 17-19 mai, food truck-urile urmând să parcheze de această dată în curtea Cetăţii. "Am ales Cetatea deoarece este foarte ofertantă pentru un astfel de eveniment, locul este pitoresc, încărcat de istorie, foarte frumos amenajat şi renovat, departe de zgomotul autoturismelor", transmit organizatorii.

Festival... cu de toate

Anul acesta, organizatorii plănuiesc să ofere vizitatorilor o experienţă culinară cât mai interesantă. Tocmai de aceea, în cele două curţi ale Cetăţii vor parca 40 de "surse de hrană" şi vor fi deschise cinci baruri. 25 de vendori vor deschide restaurantele mobile în curtea Palatului Princiar, iar 15 în curtea principală.

Între food truck-urile care vor veni la Oradea se numără Cimbru, câştigător la Romanian Street Food Awards 2018 şi reprezentant al României la European Street Food Awards 2018, eveniment desfăşurat la Berlin. De asemenea, orădenii vor putea cumpăra bunătăţile de la Elemózsia, Meat Busters, Shanghai, La Nu Ştiu Cine, Meatic, Bătrânu Sas, Pokka, Indivn. În Cetate îşi va deschide standul şi Rewine, cu mai multe soiuri de vin, precum şi Mr. Bean, cu specialităţi de cafea.

Seri cu muzică

Chiar dacă vedeta evenimentului va fi mâncarea, organizatorii au pregătit şi alte atracţii pentru orădenii şi turiştii care vor ajunge în Cetate. În fortăreaţă va fi amenajată o aşa numită Cinema Zone, unde vor fi proiectate filme, precum şi Kids Zone, cu activităţi dedicate, aşa cum îi spune şi numele, copiilor.

La fel ca în ceilalţi ani, participanţii la Street Food Festival vor avea parte şi de muzică live. Ediţia de anul acesta programează câteva concerte interesante pe o scenă care va fi amenajată în curtea Palatului Princiar. Invitaţii evenimentului sunt Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Jurjak, Moon Museum, Lucia şi Baby Elvis Acoustic, aceasta din urmă fiind o formaţie locală.

La Street Food vor fi în acest an şi petreceri cu DJ marca VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine), între invitaţi numărându-se Dubase, Soulheads, Electrotown. Căci, se ştie, după nişte mese copioase, caloriile se ard cel mai plăcut prin dans...