Festivalul Way Too Far, care s-ar traduce în "mult prea departe", va fi anul acesta, paradoxal, foarte aproape de bihoreni: va avea loc la complexul Kings Land din Ineu de Criş, la o aruncătură de băţ de Oradea.

Promovând mai multe genuri ale muzicii rock, pe scena WTF vor urca trupe recunoscute din România, Ungaria şi Statele Unite. Pentru a-i simţi din plin atmosfera şi a nu rata niciun concert, fanii vor avea la dispoziţie locuri de camping...

Din Bistriţa-n Bihor

Pornit la Bistriţa în urmă cu doi ani, festivalul rock Way Too Far, cu ghiduşul acronim WTF (de la "what the fuck"-ul americanilor), ajunge în premieră şi în Bihor.

Organizat de un cuplu de bistriţeni, Veronica şi Mihail Petruţ, ea jurnalistă, el manager media, evenimentul a fost mutat la complexul Kings Land din Ineu şi va avea loc în perioada 9-11 august. "Am cunoscut mai mulţi oameni din Oradea care au venit în Bistriţa la ediţiile trecute ale festivalului. Am venit şi noi apoi de câteva ori aici şi ne-am gândit că e o piaţă mai potrivită pentru un astfel de eveniment", explică Veronica.

Încântaţi de complexul de la Ineu, cei doi soţi au decis să înceapă organizarea primului festival rock dintr-o comună bihoreană, evenimentul fiind sprijinit de Consiliul Judeţean, în cadrul iniţiativei Discover Bihor, şi realizat în parteneriat cu Primăria locală.

Trei zile rock

Anul acesta la WTF vor cânta nume cunoscute, dar şi trupe aflate la început de drum, din România, Ungaria şi Statele Unite ale Americii. Pe 9 august sunt programate Kunnstra, 7 Paşi, NOR, The Details, Coma, Omul cu Şobolani şi Implant pentru Refuz. O zi mai târziu, pe 10 august, va veni rândul formaţiilor Riot Monk, Luna Amară, Punkarta, Dirty Shirt, Iris şi Ossian, aceasta din urmă o trupă legendară din Ungaria, cunoscută şi printre orădeni. În aceeaşi seară, participanţii la festival vor putea asculta rockul alternativ al trupei Crazy Town, care va veni tocmai din State.

În ultima zi, pe 11 august, la WTF vor cânta Times of Need, Altar, Aurora, Bucovina şi Viţa de Vie, dar şi Fraţii Jdieri, rockeri bihoreni care se bucură de tot mai multă notorietate, fiind invitaţi recent să cânte live în studiourile Radio Guerilla.

Ciorbă... antimahmureală

Pe perioada festivalului, complexul Kings Land se va transforma în tabără rock. Pe lângă concerte, participanţii la festival se vor putea distra în mai multe spaţii de entertainment, cu jocuri precum zorb ball şi fuga bungee. La cerere, vor fi organizate şi zboruri cu avioane uşoare de pe aerodromul de la Ineu.

Tot pe tărâmul WTF vor fi zone de relaxare şi de mâncare, cu pizza, burgeri, produse din carne de porc, fructe de mare, dulciuri şi chiar o ciorbă specială "antimahmureală", după cum promit organizatorii. Barurile cu băuturi şi standurile cu bere vor fi deschise pe toată durata concertelor şi în perioada de after-party, aşa că distracţia va ţine cam toată noaptea. În plus, vor fi zone de camping pentru cei care nu vor dori să plece, dar şi curse speciale cu autobuze şi microbuze din Oradea.

Orădenii pot cumpăra bilete din locaţiile partenere Green Pub, Steam Bar, Columbus Cafe, Gekko Pub şi Moszkva, dar şi accesând site-ul ambilet.ro. Un abonament costă 140 lei, biletele pentru zilele de 9 şi 11 august câte 65 lei, iar cele pentru 10 august - 75 lei. Pentru minorii de până la 12 ani nu se plăteşte bilet. "Ne aşteptăm să vină public din toată ţara, dar ne bazăm şi pe publicul din Oradea şi Bihor, care vrem să simtă că are un festival rock chiar acasă", spune Veronica Petruţ. Nu peste mult timp se va vedea cât de deschişi sunt bihorenii unei asemenea noutăţi.