De-a lungul anilor, Oradea a dat dansatori talentați. Cel mai bun exemplu este excentricul și talentatul Emil Rengle, câștigătorul din 2018 al concursului „Românii au talent”, care s-a remarcat în calitate de coregraf al unor vedete precum Inna, Antonia sau Alex Velea și nu numai.

Emil n-a uitat de unde a plecat și, pe 8 februarie, și-a deschis în orașul natal o școală de dans. NOW se adresează tuturor celor care vor să danseze, indiferent de vârstă și scop.

Pentru toate vârstele

„Prin dans vreau să ajut orădenii să se vindece, să creeze, să-și lase imaginația să zboare și, cel mai important, să treacă peste frica de a fi în fața oamenilor”, a spus coregraful la deschidere.

Situată în complexul Velența de pe strada Seleușului, școala NOW oferă o gamă largă de cursuri pentru cei care vor să învețe să se miște pe orice ritm, pe grupe de vârste: 3-6 ani, 7-12 ani, 13-17 ani și 17+.

Printre cele mai interesante stiluri se numără MTV Commercial, unde, indiferent de vârstă, orădenii pot învăța coregrafii realizate de vedete în cele mai celebre clipuri. Marțea trecută, de exemplu, cursanții au dansat pe piesa „Level Up”, de la Ciara, dar, pentru săptămânile următoare, Vivienne Szentyobbi - Vivi (foto), una dintre cele trei coregrafe care lucrează la NOW, are pregătite și melodii semnate de Justin Bieber, Beyonce sau Jennifer Lopez.

Pasionații mai pot alege cursuri de Urban Dance, Street Dance și Hip Hop, care, deși unora le-ar putea părea a fi același lucru, se deosebesc. „La Street intră genuri precum break dance, cu mișcări de-a dreptul acrobatice, așa cum vedem în clipurile americanilor, și popping, cu mișcări inspirate din cele ale roboților. La Hip Hop, cursanții învăță coregrafii foarte elaborate, în care fiecare parte a corpului va intra în conexiune, iar la Urban - coregrafii foarte actuale”, explică Vivi.

Un alt curs, care se va face în premieră în Oradea de sâmbătă, este „Tik Tok dance challenge” dedicat tinerilor pasionați de celebra aplicație, utilizată pentru crearea unor videoclipuri scurte, majoritatea cu coregrafii. „Prin acest curs, dorim ca toți cei care au cont de Tik Tok să poată executa corect coregrafiile și să ofere un conținut calitativ. Să își perfecționeze dance skillurile și de asemenea să se inspire de pe noua platformă, perfecționându-și tehnicile în dans”, precizează Emil Rengle. De asemenea, cursul îi va ajuta și pe cei care nu au avut curajul să folosească aplicația crezând că nu știu să danseze. Ideea i-a venit chiar la deschiderea sălii, când coregraful a făcut mai multe Tik Tok-uri cu tinerii talentanți (VIDEO). 

Mișcări pe tocuri

Școala are chiar și un curs destinat celor care nu știu să danseze deloc și se tem să se ridice de pe scaun la petreceri pentru că nu vor să se facă de râs. Se numește Easy Dance, iar doritorii învață mișcări elementare ce pot fi „scoase la înaintare” la evenimente.

Cele trei coregrafe - Vivi, Cristina Stavarache (Kitty) și Ilaria Cherloabă - au și alte oferte pentru orădeni. Ilaria predă cursurile de Zumba (fitness inspirat din mișcări de latino), Zumba Kids (pentru copii între 3-6 ani), Latino (Samba, Cha cha, Vals sau Blues). Kitty va preda cursurile de Hip Hop (video), dans comercial (coregrafii pe piese românești și internaționale) și Mini (primele mișcări pentru micuți de 3-6 ani). Vivi va preda Street Dance, Urban Dance, MTV Commercial, Easy Dance, K-Pop (coregrafii pe melodii coreene) și yoga pentru începători.

Pe lângă cursurile celor trei, Emil Rengle va fi prezent cel puțin o dată pe lună pentru diferite class-uri. Săptămâna trecută, de exemplu, i-a învățat pe doritori, inclusiv pe băieți, să danseze pe tocuri - stil care l-a consacrat -, o premieră pentru orașul de pe Criș.

Să dansăm în familie!

Și cuplurile care doresc să aibă un dans de invidiat la nuntă pot alege un pachet cu 10 intrări. La prima întâlnire cu coregrafa Vivi, vor stabili și stilul dorit. Viitorii însurăței pot opta și pentru o coregrafie concepută și învățată de la Emil Rengle, însă ei trebuie să anunțe din timp acest lucru. Un astfel de pachet costă 1.000 lei / cuplu, iar cei care se înscriu până în 24 februarie primesc cadou câte o intrare la orice alt curs de dans.

NOW oferă două tipuri de abonamente, unul de 200 lei pentru 8 intrări și unul de 250 lei pentru 12 intrări, valabile o lună. Inedit și util e faptul că abonamentul îți oferă posibilitatea să mergi la orice curs, în orice zi și la orice oră, fără să-ți faci probleme că ai pierdut ceva.

În plus, cei de la NOW doresc să sprijine cât mai mult mișcarea în rândul familiilor, astfel că cel de-al doilea membru de familie care se înscrie va beneficia de 50% reducere la abonament, iar al treilea nu va mai plăti deloc.

Surprizele nu se opresc aici. Pe jumătate maghiar, Emil a gândit diverse cursuri ce vor fi susținute special pentru vorbitorii de limba maghiară, dar și să introducă cursuri noi. Care sunt acestea, nu dezvăluie deocamdată. Dar e clar că, de-acum, orădenii nu vor mai avea nicio scuză când vor zice că „nu știu să dansez!”. Sau, după caz, ”nem tudom”...