Cum vremea n-o prea arată, primăvara e anunţată la Oradea cu muzică, teatru şi comedie. În luna martie, artişti de seamă vor urca pe scenele din oraş, începând cu Tudor Gheorghe, pentru al cărui spectacol, însă, biletele s-au epuizat rapid.

Orădenii mai pot opta, totuşi, pentru show-urile pe care le vor da în perioada următoare Doru Octavian Dumitru, Ducu Bertzi, Viţa de Vie, Desperado şi Horaţiu Mălăele, acesta din urmă pregătind un spectacol pe care l-a numit „Ediţie specială”.

„Ai dreptate, draga mea…”

De fiecare dată când vine la Oradea, maestrul Tudor Gheorghe umple sălile de spectacole. Nu e de mirare, aşadar, că biletele pentru cel mai nou concert al său, „Rândunici printre lozinci”, programat pe 12 martie la Teatrul Regina Maria, s-au vândut rapid chiar dacă au costat 80, 100 şi 120 lei, în funcţie de locul ales.

La câteva zile după concertul său, pe 17 martie, orădenii sunt invitaţi la un show de comedie susţinut de Doru Octavian Dumitru în cadrul turneului naţional „Ai dreptate, draga mea...”. Spectatorilor le sunt promise două ore de „comedie pură”, care îi vor face să privească viaţa mai optimişti sau măcar mai bine dispuşi. Show-ul lui Doru Octavian Dumitru va avea loc, de la ora 20.30, la Bistro Blues Caffe, biletele fiind puse în vânzare la preţul de 55 lei, cu meniu inclus. Pentru rezervări, organizatorii au pus la dispoziţie numerele de telefon 0771.023.956, 0748.228.822 şi 0722.390.091.

Suflet fără chei

Tot în martie la Oradea se întoarce folkistul Ducu Bertzi, cu binecunoscutele „Floare de colţ”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei” şi alte piese îndrăgite, spectacolul acestuia urmând să aibă loc pe 23 martie, începând cu ora 20, tot la Bistro Blues Caffe, gazda tot mai multor evenimente atractive. Biletele s-au pus în vânzare la preţul de 55 lei, şi acestea incluzând un meniu pregătit de gazde.

Pe 28 martie, pasionaţii de rock alternativ sunt chemaţi în Moszkva Cafe la lansarea noului single şi videoclip al trupei Viţa de Vie, extras de pe partea a doua a albumului „Şase/Şase”. Trupa lui Adi Despot, cel mai nou antrenor din emisiunea-concurs Vocea României, rezistă pe piaţă de peste 20 de ani, având la activ 9 albume. Concertul de la Oradea va începe la ora 19, biletele fiind puse în vânzare pe portalul biletmaster.ro la preţul de 40 lei, primele 100, respectiv 50 lei celelalte.

Tot pe final de lună, pe 30 martie, de la ora 20, la Bistro Blues Caffe va cânta formaţia de country-rock Desperado, cu un repertoriu plin de umor, inspirat din isprăvile oamenilor de rând. De data aceasta, băieţii de la Desperado vor lansa la Oradea un nou album intitulat „Bine şi-aşa rău”, în ton cu vremurile. Concertul de lansare va propune, totuşi, şi o incursiune în istoria muzicală a grupului. Preţul unui bilet este de 55 lei şi include un meniu.

O seară cu Mălăele

Evenimentele atractive din Oradea nu se încheie în martie. Pe 1 aprilie, de la ora 18, pe scena Teatrului Regina Maria va urca apreciatul actor de comedie Horaţiu Mălăele, cu un spectacol pe care l-a botezat „Ediţie specială”. Piesa este, de fapt, un schimb de replici savuroase între Horațiu Mălăele și fiul său, Bogdan Mălăele, presărat cu elemente de monolog, totul sub  titlul „Best Of Mălăele”. Fundalul sonor va fi asigurat de artistul Radu Captari, care va include în playlist piese compuse pe textele maestrului.

„Spectatorii vor avea parte de o călătorie de mare încărcătură emoțională, trecând prin diverse stări, de la hohote de râs până la lacrimi”, promit organizatorii. Biletele costă 60, 80 sau 100 lei, în funcţie de locul în sală, şi s-au pus în vânzare pe portalul iabilet.ro şi la agenţia Teatrului. Cum nu e vorba de un show oarecare, se vând deja cu spor. Aşadar, fanii lui Mălăele ar trebui să le cumpere din timp, căci altfel de 1 aprilie s-ar putea păcăli singuri...