În această primăvară, orădenii sunt invitaţi să facă o excursie la Cluj, unde, la început de mai, va concerta Lenny Kravitz, unul dintre cei mai proeminenţi muzicieni americani ai timpurilor noastre.

Rockerul îşi va promova cel mai recent album - "Raise Vibration" -, al 11-lea din carieră, dar va interpreta şi melodii celebre din repertoriul său, cum ar fi "Are you gonna go my way", "I belong to you" ori "Fly away".

Recordman Grammy

Pe parcursul a peste trei decenii de prezenţă în showbiz, Lenny Kravitz a reuşit să le facă pe toate: este scriitor, producător, vocalist şi cântă la mai multe instrumente muzicale, preferata fiind chitara electrică de care nu se prea desparte.

De-a lungul carierei, artistul cu origini în Bahamas a câştigat numeroase premii. Patru ani consecutiv, între 1999 şi 2002, a fost laureat al prestigiosului Grammy pentru "cea mai bună prestaţie rock", stabilind astfel un record pe care nu l-a mai egalat nimeni. Muzica şi spectacolele sale au mai primit distincţii la American Music Awards şi MTV Video Music Awards, iar Ministerul Culturii din Franţa l-a onorat în 2011 cu "Ordinul Artelor şi Literelor".

Cele 10 albume scoase de Lenny Kravitz s-au vândut în peste 38 milioane de exemplare în toată lumea, iar palmaresul său include şi câteva experienţe actoriceşti, având roluri în filme cu succes de box office precum "The Hunger Games", "Precious" şi "The Butler".

Vibraţii noi

La 54 de ani, Lenny Kravitz are un al 11-lea album - "Raise Vibration" - pe care îl promovează printr-un turneu mondial care va debuta pe 26 aprilie şi care cuprinde ţări precum Columbia, Paraguay, Franţa, Germania, Polonia, Brazilia, Italia, Finlanda şi România.

După ce cu mai bine de zece ani în urmă a mai cântat în ţara noastră, la Bucureşti, de data aceasta concertul va avea loc la Cluj-Napoca pe 6 mai, la Sala Polivalentă.

Aşa cum artistul şi-a obişnuit fanii, albumul îmbină mai multe genuri, între care rock‘n’roll, funk, blues şi soul. Cu un sunet proaspăt, actual, tineresc şi îmbogăţit de cele trei decenii de exeperienţă, "Raise Vibration" poate fi considerat un moment de renaştere creativă, precum şi o realizare curajoasă şi vie, demnă de spiritul rebel al lui Lenny Kravitz.

Una dintre piesele deja lansate, "It’s Enough", s-a remarcat ca una dintre cele mai puternice compoziţii ale artistului, fiind o reflectare critică asupra problemelor cu care se confruntă omenirea la nivel global, cum ar fi războaiele şi rasismul. Cel de-al doilea single, intitulat "Low", este total diferit, fiind un cântec energic, caracterizat de sunete funky, trompete şi corzi.

Şansă în apropiere

Rockerul american, care a declarat recent, într-un inverviu acordat revistei People, că încă îşi caută marea dragoste, promite un show de zile mari la Cluj. Fanii din România vor putea asculta atât piese noi, de pe noul album, cât şi hiturile demult consacrate - "Are you gonna go my way", "I belong to you", "Again", "Fly away", "American Woman", "It Ain't Over Til It’s Over", "Stillness of heart" şi "Stand by my woman".

Biletele pentru concertul "Raise Vibration" s-au pus în vânzare pe mai multe site-uri - lennykravitz.emagic.ro, eventim.ro şi iabilet.ro - la preţuri diferenţiate pe categorii. Astfel, pot fi cumpărate, în funcţie de locul în sală, bilete cu 275 lei (Categoria IV), 315 lei (Categoria III), 350 lei (pentru locurile de pe teren, în picioare), 385 lei (Categoria II), respectiv 545 lei pentru biletele în cea mai bună zonă a arenei.