La începutul lunii august, complexul Kings Land din Ineu de Criş se va transforma într-un tărâm al muzicii rock, căci va găzdui prima ediţie din Bihor a Way Too Far Rock Festival, pe care organizatorii îl prezintă ghiduş drept WTF, o prescurtare de la o întrebare pe care americanii o folosesc des: "what the fuck?", care s-au traduce, în versiunea "curată", "ce naiba?".

Timp de trei zile, la Ineu vor concerta nume importante ce reprezintă mai multe subgenuri ale rockului, între care Viţa de Vie, Iris, Luna Amară, Omul cu Şobolani, precum şi invitaţi din Ungaria, mai precis formaţia Ossian, şi din Statele Unite, grupul Crazy Town.

Festivalul rockerilor

Festivalul Way Too Far a debutat la Bistriţa în anul 2017, fiind pus la cale de doi mari pasionaţi de rock. Zdob şi Zdub, Luna Amară, Travka, Byron şi Urma au adunat mii de oameni la prima ediţie a festivalului, desfăşurată în apropierea Aerodromului din Bistriţa. "Festivalul şi-a creat rapid o identitate, prin selectarea unui public din zona oamenilor activi, care, pe lângă latura de entertainment, urmăresc, apreciază şi înţeleg mesajul muzical şi artistic al trupelor rock", spun organizatorii.

Despre ediţia a doua, care s-a desfăşurat tot la Bistriţa, aceştia spun că a fost o ediţie deosebită, care a pus accent pe probleme grave. "Într-un moment în care aproape toată societatea din România a început să îşi pună întrebări despre sistem, întrebări sintetizate perfect printr-o singură întrebare (WTF?!), WTF Rock Festival a adus în faţa publicului o mare parte dintre cele mai bune trupe din România care au transmis profunde mesaje sociale: Grimus, Altar, Celelalte Cuvinte, Coma, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Taxi, Days of Confusion, Byron, Omul cu Şobolani, Viţa de Vie", zic organizatorii.

Rock la Ineu

Odată cu cea de-a treia ediţie, aceştia au decis mutarea festivalului mai spre vest, în zona metropolitană a Oradiei. Drept urmare WTF 2019 va avea loc între 9 şi 11 august la resort-ul Kings Land din comuna Ineu de Criş, întins pe 60 de hectare. Motivele au fost mai multe, dar a contat mai ales faptul că Oradea şi împrejurimile ei sunt în continuă dezvoltare, iar locaţia aleasă pare ideală pentru festivaluri.

Evenimentul îşi propune să ofere publicului o experienţă muzicală completă, prin îmbinarea mai multor genuri rock, dar şi prin întâlnirea pe aceeaşi scenă a unor nume vechi, consacrate, cu artişti ai momentului. Timp de trei zile şi trei nopţi, domeniul Kings Land se va transforma, deci, într-un spaţiu pentru rockeri, urmând să fie amenajate şi diverse spaţii de relaxare, pe malul lacului, unde se vor proiecta filme, vor avea loc workshop-uri, vor fi amenajate baruri şi se va mixa muzică.

Line-up "puternic"

Festivalul va avea trei scene: main-stage, chill-out & drum & bass stage, respectiv jam session stage, aceasta din urmă fiind zona VIP pentru care se va percepe o taxă suplimentară.

Pe 9 august vor cânta Kunnstra, Times of Need, NOR, The Details, Coma, Omul cu Şobolani şi Implant pentru Refuz. Pe 10 august, pe scenele festivalului vor urca 7 Paşi, Crazy Town (invitaţi din SUA care cântă rock alternativ), Riot Monk, Luna Amară, Dirty Shirt, Iris şi Ossian, aceasta din urmă fiind o trupă legendară din Ungaria, pe care o cunosc şi unii fani ai rockului din zona noastră.

În ultima zi a festivalului, adică pe 11 august, la WTF vor cânta Punkarta, Altar, Aurora, Bucovina, Viţa de Vie şi Fraţii Jdieri, o trupă din Bihor care prinde tot mai bine.

Biletele s-au pus în vânzare pe platforma ambilet.ro. Un abonament pentru trei zile costă 140 lei, biletele pentru zilele de 9 şi 11 august costă câte 65 lei, în timp ce biletele pentru 10 august costă 75 lei. Merită precizat că minorii cu vârste de până la 12 ani nu plătesc bilet. În plus, cei care îşi cumpără abonamente vor avea acces gratuit şi într-o zonă de camping din resort. Aşa, vor putea rămâne peste noapte la Ineu şi se vor putea bucura din plin de concerte, savurând şi câteva beri...