Doctor AlcoolSex

Un medic diagnosticat cu alcoolism şi tulburări psihice, care a hărţuit şi ameninţat o studentă de la Medicină, e lăsat să lucreze la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Doctorul Cosmin Bulzan a fost reţinut şi plasat sub control judiciar anul trecut, după ce şi-a şantajat cu poze din timpul partidelor de sex o fostă iubită, "agăţată" pe când era voluntară la SMURD, ancheta dezvăluind că "Don Juanul" dezaxat mai are în palmares o mulţime de alte victime, fără a fi fost însă niciodată sancţionat cu adevărat.

Pe-aici nu se trece!

Aflată într-o pădure virgină în amonte de oraş, zona de protecţie a celor cinci uzine de apă este terenul cu cel mai strict regim de pază din Bihor.

Zona de protecţie sanitară severă, întinsă pe 280 hectare de-a lungul ambelor maluri ale Crişului, a fost instituită de Compania de Apă Oradea pentru a preveni orice atentat sau poluare accidentală, uzinele asigurând zilnic echivalentul a 30 de bazine olimpice cu apă la unul dintre cele mai mici preţuri din ţară.

Ţară la secret

Românii au una dintre cele mai liberale legi a informaţiilor publice, dar instituţiile obligate să le furnizeze le restrâng tot mai drastic.

Îndreptăţit să ştie ce alimente sunt toxice, care comercianţi le ţin în mizerie, ce localuri sunt nesigure la incendiu sau cum îi sunt cheltuiţi banii, publicului i se refuză informaţiile prin răstălmăcirea legii şi ordine abuzive.

Sindicatul SRL 

Conducerea Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, acuzată că ţine ascunse veniturile şi, mai ales, cheltuielile făcute din cotizaţiile membrilor.

Mai mulţi sindicalişti din şcolile orădene îl acuză pe preşedintele Ioan Ţenţ că nu dă socoteală despre bugetul SLI şi lefurile şefilor, ba nici măcar nu informează profesorii că îşi pot petrece vacanţele în casele pe care sindicatul le deţine la munte şi la mare.

Miliardari în planuri

În ciuda opoziţiei UDMR şi PSD, Consiliul Local Oradea a votat pentru 2018 un buget de un miliard de lei, cu 2% peste cel de anul trecut.

În premieră, municipalitatea renunţă la finanţarea ONG-urilor pentru a organiza evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru a cumpăra tramvaie, ca să reabiliteze clădirea Colegiului Eminescu şi să cofinanţeze prelungirea drumului expres.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Felix Koppelmann, preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea: "În Oradea, antisemitismul este istorie"

Unul din trei orădeni era, odinioară, evreu. Azi, la mai bine de o jumătate de secol după masivele deportări în lagărele naziste, comunitatea evreilor din Oradea mai numără doar 700 de persoane. Câţiva dintre aceştia au prins ororile Holocaustului, ceilalţi sunt urmaşii unei populaţii care a contribuit decisiv la edificarea Oradiei moderne.  

Preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea, membru în comitetul director al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Felix Koppelmann, vorbeşte pentru cititorii BIHOREANULUI despre moştenirea evreiască a oraşului, despre relaţia cu autorităţile locale, cu celelalte comunităţi confesionale locale şi cu liderii acestora, despre felul în care orădenii îşi tratează concitadinii evrei, dar şi despre prejudecăţile la adresa acestora.

Inimă „reîncărcată”

O echipă de chirurgi a realizat cu succes prima implantare a unui stimulator cardiac.

Spitalul Judeţean din Oradea a devenit al şaselea centru din România unde se „montează” dispozitive pacemaker, intervenţie care va salva anul acesta până la 150 de vieţi şi va scuti sute de bihoreni să mai bată drumurile către Cluj, Timişoara sau Târgu Mureş.

Hoaţă la ghişeu

O funcţionară a Agenţiei BRD Rogerius a fost inculpată de DIICOT Oradea după ce a fost prinsă că s-a "servit" din conturile clienţilor băncii timp de aproape 5 ani.

Judecată la Tribunalul Bihor pentru delapidare, fals, operaţiuni financiare frauduloase şi spălare de bani, Marina Ignătescu şi-a recunoscut faptele, promiţând că va acoperi "după posibilităţi" paguba ce depăşeşte suma de 750.000 lei.

TIMP LIBER

Se mărită Mona mea! 

Dragobetele, ziua iubirii pe meleaguri româneşti, Mărţişorul şi Ziua Internaţională a Femeii vor fi sărbătorite la Oradea cu evenimente speciale.

Pe scenele din oraş vor urca invitaţi ale căror concerte vor atrage nu doar generaţiile tinere, ci şi nostalgicii. Capete de afiş - Smiley, Direcţia 5, Ştefan Hruşcă şi formaţia Azur, cea care „rupea” tot în anii ’80. Biletele s-au pus în vânzare şi trec ca pâinea caldă; de pildă, cele pentru Direcţia 5 s-au şi epuizat...

Vă amintim că puteți vedea articolele integrale ale noii ediții, abonându-vă la Arhiva online, în  format PDF, a ziarului. Detalii AICI!