Ţeapă între VIP-uri

Odinioară prieteni, doi cunoscuţi afacerişti au devenit duşmani din pricina unui Porsche Panamera în valoare de 70.000 de euro. Florin Derecichei, patronul sălii Gym Palace, îl acuză pe Cornel Hoble, proprietarul Fitness Center şi fondatorul clubului Heat, că l-a ţepuit taxându-l de două ori pentru bolidul de lux pe care i l-a adus din străinătate şi pe care apoi i l-a furat pur şi simplu, fără teama de a fi tras la răspundere, fiindcă îşi ticluise documente cu semnături false, în complicitate cu o altă celebritate locală: notarul Laurenţiu Tomulescu.

Fuga de poştă

Din lipsă de poştaşi, sătenii din Bihor îşi primesc corespondenţa cu întârziere sau pe bază de "autoservire". Salarizarea la minimum, precaritatea dotărilor şi volumul mare de muncă au provocat dezertări masive din sistem, Poşta confruntându-se cu o criză de personal agravată de managementul defectuos care a dus la ruină atât serviciile, cât şi însuşi Palatul Poştelor din Oradea

Achiziţii pe alese

Cum toacă banii Consiliul Judeţean: fără program anual de achiziţii, fără să-şi anunţe public intenţiile şi făcând licitaţii doar atunci când nu le poate ocoli. Contrar obligaţiilor de eficienţă şi transparenţă, CJ Bihor împiedică concurenţa între firme, atribuind contracte cu dedicaţie şi evitând să aleagă între oferte mai multe şi mai ieftine, practici prin care favorizează clientela abonată la bugetul judeţului.

Urgenţe... lente

Pompierii bihoreni intervin la incendii cu maşini vechi de peste 20 de ani, care abia se târăsc pe şoselele din judeţ şi se defectează frecvent. În timp ce Guvernul ignoră necesitatea înnoirii dotărilor depăşite, ISU Crişana caută sprijinul administraţiilor locale, primii sărindu-le în ajutor primarii de comune, care cumpără maşini şi apoi le donează militarilor sau îşi înfiinţează propriile servicii de pompieri voluntari.

Obligaţi la credite

Primarul Ilie Bolojan caută soluţii pentru acoperirea găurii de 6,6 milioane euro care ar putea fi dată oraşului de noul mod de calculare a alocărilor bugetare. Conducerea municipalităţii exclude varianta împovărării populaţiei printr-o nouă majorare de taxe, luând în schimb în considerare vânzarea unor proprietăţi, eşalonarea unor datorii şi contractarea unui nou credit care ar putea creşte gradul de îndatorare de 19%.

Abureala-Couture

Un reportaj amplu despre cojocul de Beiuş şi, mai ales, despre lipsa meşteşugarilor care să-l confecţioneze, publicat într-o revistă din Germania. Jurnaliştii revistei "Brand eins" au vizitat zona Beiuşului şi confirmă ceea ce şi BIHOREANUL a dezvăluit: campania "Bihor Couture", de promovare a cojocului artizanal local, este o păcăleală, deoarece nu mai e cine să coasă aceste piese de vestimentaţie.

Farmaciile Oradiei

Larga reţea de farmacii existentă în Oradea zilelor noastre are "strămoşi" vechi şi renumiţi. Încă din vremurile în care exista doar în vatra Cetăţii, oraşul avea vraci, spiţeri şi bărbieri-chirurgi de meserie, ai căror urmaşi au ajuns în epoca industrială să ofere cele mai noi produse din domeniu şi să fie între cei mai respectaţi membri ai societăţii.

Eşecuri... de succes

Un tânăr orădean de 23 de ani a lansat prima carte cu poveşti despre afaceri ratate. Volumul "Eşecuri de succes" cuprinde poveştile a 70 de oameni de afaceri români, care conduc business-uri de milioane de euro şi care-şi mărturisesc nereuşitele, vrând să-i încurajeze pe cei care se tem să rateze.

Mărţişor cu vedete   

Vremea festivalurilor în aer liber e încă departe, dar orădenii nu se pot plânge că nu au oferte de distracţie. Mărţişorul şi Ziua Femeii vor fi sărbătorite în Oradea nu doar cu flori şi cadouri, ci şi cu petreceri cu invitaţi de top, pentru toate gusturile.
Pe 1 martie, aici vor cânta Horia Brenciu şi vechea formaţie Azur, iar pe 8 martie orădencele vor fi sărbătorite cu Antonia, Direcţia 5 şi folcloriştii Ansamblului Crişana.