Începând de luni seară, pe axul central al DN 79 Oradea - Arad, lucrătorii Secţiei judeţene Bihor de Drumuri Naţionale au amplasat zeci de balize reflectorizante din plastic, dincolo de complexul comercial ERA Park până în dreptul Aeroportului Internaţional Oradea.

Potrivit şefului SDN Bihor, Silviu Petriţa, este primul pas înaintea montării de separatoare de sens, pe mijlocul celor patru benzi de circulaţie. „Vom monta separatoare de sens, aşa-numiţi parapeţi de tip New Jersey, din beton. Scopul este împiedicarea virajelor la stânga prin încălcarea liniei continue, deci reducerea posibilităţii accidentelor rutiere cauzate de pătrunderea pe contrasens”, a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, şeful SDN Bihor.

Asemenea parapeţi din beton şi-au dovedit utilitatea, deja, şi pe şoseaua de centură a municipiului, între Ioşia Nord şi Calea Sântandreiului, precum şi din giraţia de la intersecţia cu DN 79 spre intersecţia cu DJ 76 Oradea - Deva, după montarea lor nemaifiind înregistrat niciun accident mortal care să fi fost cauzat de pătrunderea pe contrasens a vehiculelor.

Potrivit lui Silviu Petriţa, parapeţii din beton de tip New Jersey vor fi montaţi pe DN 79 între ERA Park şi Aeroport în cursul acestei luni.

Tot luna aceasta, „după ce sosesc”, vor fi montate separatoare de sens de acest fel şi pe DN 1 de la ieşirea din Oradea spre Borş, tot pentru a împiedica virajele la stânga peste axul central al şoselei, manevră care a provocat numeroase accidente grave, soldate cu decese şi rănirea a zeci de persoane.