Patru clădiri ale companiei Facebook, situate în orașul Menlo Park, California, au fost evacuate, iar două persoane sunt suspecte de expunere la gaz sarin. Urme ale substanţei, care este letală în cantități mari, au fost găsite într-un pachet trimis, luni, la sediul instituţiei.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Facebook, Anthony Harrison, orice pachet care intră în sediu, este verificat printr-o procedură standard, scrie romania24.ro. Luni dimineaţă, un pachet a fost declarat suspect, fiind găsite urme de gaz sarin.

"Autorităţile nu au identificat încă subtanţa găsită", a precizat purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, câteva clădiri ale sediului au fost evacuate, iar două persoane care ar fi intrat în contact cu pachetul au fost trimise la analize. Şeful serviciului de pompieri din oraşul Menlo Park, Jon Johnston a declarat că angajaţii nu prezintă simptome de expunere la sarin. Totuși au fost duși la spital pentru investigații.

O picătură de sarin pe piele poate cauza transpiraţie excesivă şi spasme musculare. Ca efect biologic, gazul sarin funcţionează ca agent inhibitor al enzimelor din sistemul nervos şi poate produce moartea unui adult în câteva minute, în cazul în care doza la care a fost supus individul este mare.

Vezi video de la fața locului!