Imagini şi filmări emoţionante cu italieni care cântă la balcoane în diferite regiuni ale ţării au devenit vineri virale pe reţelele de socializare. Aceştia au cântat de la balcoane melodii precum "Abbracciame" şi "Canto della Verbena".

Italienii se încurajează pe rețelele sociale să iasă în balcoane pentru a trasmite un mesaj de speranță, să cânte și să danseze, să se bucure de viață chiar și în circumstanțele nefericite în care se află țara din cauza virusului COVID-19. 

Unul dintre video-uri îi arată pe rezidenţii din oraşul Siena, regiunea Toscana, cum cântă "Canto della Verbena" un cântec tradițional din zona respectivă, iar clipul are peste 600.000 de vizualizări pe Twitter, scrie Libertatea.ro.

Pe contul său de Instagram, cântăreţul Andrea Sanino a postat o compilaţie de clipuri cu italieni din Napoli care cântă de la fereastră melodia lui "Abbracciame" (Îmbrățișează-mă!). "Într-o zi, le voi povesti despre asta copiilor şi nepoţilor mei", "Mulţumesc că mă faceţi să plâng cu suspine", au comentat doi internauţi la postarea artistului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Sannino (@andreasanninoofficial) on

O filmare emoționantă, în care italienii cântă aceeași melodie, a fost postată și pe contul de YouTube al ziarului Repubblica. 

Într-o altă filmare, realizată în Torino, se vede cum locatarii din mai multe blocuri dansează macarena.

Tot vineri a avut loc şi "litaliachiamo", un maraton de 18 ore de transmisii live, de la ora 6 până la miezul nopţii, în care s-au spus poezii, artiştii italiani au cântat, iar jurnaliştii de la un radio au luat interviuri oamenilor izolaţi în case. 

De asemenea, potrivit stirileprotv.ro, oamenii au demarat campanii de strângere de fonduri, pentru a contribui la efortul imens al statului de a asigura materiale sanitare și medicamente pentru bolnavi.

Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus, după China, cu peste 17.600 de îmbolnăviri, dintre care peste 1.000 de decese. Doar 1.439 de persoane au fost declarate vindecate până acum.