Un studiu făcut în Statele Unite ale Americii a concluzionat că oamenii care fac sport de câteva ori pe săptămână au o mai bună sănătate mintală decât cei care nu fac deloc mişcare, iar sporturile de echipă au cele mai multe efecte pozitive.

Totodată, cercetarea a scos la iveală că sportul în exces nu aduce cu sine şi o stare mai bună ci, din contră, oamenii care fac sport în fiecare zi au niveluri scăzute de sănătate mintală.

Cele mai mari beneficii le au cei care fac exerciţii fizice timp de 45 de minute, de trei până la cinci ori pe săptămână.

Studiul a inclus toate tipurile de activitate fizică, de la treburi casnice, tunderea peluzei şi pescuit până la ciclism, sală, alergat sau schiat.

Cercetătorii au folosit datele adunate de la 1,2 milioane de adulţi din toate cele 50 de state americane, oamenilor cerându-li-se să estimeze cât de des în ultimele 30 de zile ar spune despre sănătatea lor mintală că nu a fost bună, din cauza stresului, depresiei şi problemelor emoţionante.

Rezultatele au fost adaptate în funcţie de vârstă, rasă, gen, stare civilă, venit, educaţie, statut profesional, greutate, sănătate fizică şi diagnosticele privind depresia.