Reţelele de socializare Facebook şi Instagram au fost lovite, miercuri, de probleme tehnice fără precedent, care au afectat utilizatori din România şi mai multe ţări. Milioane de useri nu şi-au mai putut accesa conturile, inclusiv serviciile de mesagerie, din cauza unor probleme fără precedent.

Potrivit Hotnews.ro, care citează BBC, Facebook „suferă cea mai gravă întrerupere din istorie”. Ultima întrerupere de acest tip în cazul Facebook a fost în 2008 când site-ul avea 150 de milioane de utilizatori. În prezent are aproximativ 2,3 miliarde utilizatori. Atât aplicaţia Facebook cât şi cele de Messenger şi Instagram au fost indisponibile, utilizatorii neputând trimite sau încărca fotografii.

"Suntem conştienţi de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea şi utilizarea aplicaţiilor. Lucrăm să rezolvăm problema cât mai curând posibil", au transmis reprezentanţii Facebook într-un comunicat oficial.

Cu toate că, deocamdată, cauza problemelor nu a fost dezvăluită, reprezentanții companiei au ținut să dea asigurări că nu este vorba despre un atac, așa cum arătau unele zvonuri din mediul online.

Compania a declarat că întreruperile nu au fost rezultatul unui atac Distributed Denial of Service, cunoscut sub numele de DDoS, care reprezintă o tehnică folosită de infractori pentru a întrerupe funcţionarea site-urilor web sau pentru a le face să cadă.