Cântăreţul britanic Ed Sheeran a anunţat recent că îşi va întrerupe activitatea muzicală timp de un an şi jumătate pentru a petrece mai mult timp cu soţia sa.

Potrivit Digi24.ro care citează tabloidul Daily Star, artistul şi-a încheiat turneul "Divide", în cadrul căruia a susţinut peste 280 de concerte şi care a durat mai bine de doi ani.

"După cum ştiţi am fost în turneu cu 'Divide' timp de doi ani, iar azi este ultima zi. Este un sentiment dulce acrişor. Este ultima mea reprezentaţie pentru următoarele probabil 18 luni", le-a spus artistul fanilor la ultimul spectacol.

Ed Sheeran s-a însurat în secret cu iubita sa din copilărie, Cherry, în luna decembrie a anului trecut. El a dezvăluit recent pentru publicaţia The Sun că plănuieşte să îşi întemeieze o familie şi că este dispus să sacrifice totul pentru a avea copii.

Agenţia Mediafax mai precizează că anunţul vine cu două săptămâni înainte ca Sheeran să se prezinte în faţa instanţei, fiind acuzat că a folosit piesa lui Marvin Gay din 1973, "Let’s Get It On", pentru propria sa melodie din 2014, "Thinking Out Loud".

Compania Structured Asset Sales, care deţine o parte din drepturile pentru muzica lui Gaye (şi pentru compoziiţii de James Brown şi David Bowie), l-a dat în judecată pe Sheeran şi îi cere daune în valoare de 100 de milioane de dolari.

Muzicianul nu mai poate să primească nici banii cuveniţi pentru piesa "Shape of You", după ce a fost acuzat de muzicianul Sam Chokri că i-a folosit compoziţia. Chokri susţine că refrenul este copiat după piesa sa "Oh Why", din 2015, un cântec pe care l-a trimis echipei lui Sheeran încercând să-şi asigure o colaborare cu vedeta.

Înalta Curte din Anglia a programat o audiere în acest caz în 2020.