Fostul principe al României, Nicolae, a anunţat că îşi recunoaşte fetiţa, care a împlinit trei ani, după ce mama copilei a acceptat să se facă testul de paternitate. Testul a dovedit că fetiţa este, într-adevăr, a lui Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai.

Nicoleta Cîrjan, fosta iubită a lui Nicholas Medforth-Mills, a declarat în repetate rânduri că Nicolae este tatăl copilului ei născut pe 10 februarie 2016, însă acesta a negat.

"În urma insistenţelor mele de a face testul privind stabilirea paternităţii presupusului meu copil, doamna Nicoleta Cîrjan a acceptat realizarea acestuia. Rezultatul a fost pozitiv, reieşind că sunt tatăl copilului ei. Având în vedere contextul în care acest copil a venit pe lume, faptul că nu am avut o relaţie cu mama acestuia, mi-am asumat responsabilitatea legală faţa de acesta. Din raţiuni care ţin de protejarea intereselor superioare ale copilului, consider că orice aspect legat de viaţa acestuia este de natură strict privată. Din dorinţa expresă de a proteja copilul şi pentru a nu-l supune niciunui risc mediatic sau de bullying am decis să încetez orice alte comentarii pe marginea acestui subiect", a anunţat Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills a fost exclus din Casa Regală a României şi înlăturat din linia de succesiune în anul 2015, după ce au apărut informaţii potrivit cărora ar urma să aibă un copil pe care nu îl recunoaşte. Casa Regală i-a retras atunci şi titlul de "Principe".

Nicolae este nepotul cel mai vârstnic al fostului Rege Mihai I al României. Mama sa este Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Născut şi crescut în străinătate, el a vizitat România în 1992, pe când avea 7 ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

În 2017, el s-a căsătorit cu Alina Maria Binder într-o ceremonie ce a avut loc la Sinaia.