La câteva zile după ce a fost revocat şi ultimul mandat de arestare emis pe numele său, Sebastian Ghiţă a anunţat că vrea să reprezinte românii în Parlamentul European.

El va candida primul pe lista PRU la aceste alegeri. "Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană!", a transmis Ghiţă într-un mesaj difuzat de România TV.

"Campania această electorală nu este despre Europa, Bruxelles, şi ONG-urile lui Soros, campania aceasta este despre noi, despre români", a continuat acesta.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, sâmbătă, contestaţia formulată de Alianţa PRM - PRU la decizia BEC privind înscrierea în alegerile europarlamentare. Liderul PRU Bogdan Diaconu a afirmat că formaţiunea va avea candidaţi proprii, în frunte cu Sebastian Ghiţă. 

Ultimul mandat de arestare emis pe numele lui a fost revocat, joi, de judecării Curţii de Apel Ploieşti, astfel că omul de afaceri este liber şi se poate întoarce oricând în România.

Ghiţă a plecat din ţară în decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în aprilie 2017. El avea permis de conducere şi buletin de Slovenia. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune, potrivit news.ro.

Reprezentanţii PRU îl laudă ca fiind omul care a pus la pământ DNA. "Sebastian Ghiţă, românul care a lovit la temelia noii Securităţi, care a devoalat Sistemul şi unitatea "de elită" a DNA, care a militat pentru o Românie a românilor şi care a devenit ţintă şi e hăituit pentru că a avut curajul de a spune adevărul, deschide lista candidaţilor PRU la alegerile europarlamentare", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a partidului.