Două persoane au murit, iar 7 au fost rănite, dumunică dimineaţă, în judeţul Harghita, după ce şoferul unui microbuz cu 20 de persoane a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat.

Potrivit site-ului adevarul.ro, microbuzul venea de la Praga şi urma să ajungă în Orhei, Republica Moldova, iar accidentul s-a petrecut pe DN 15, între Borsec şi Tulgheş, în judeţul Harghita. 

În maşină se aflau în total 20 de persoane. "Este vorba despre un microbuz care se constituie ca şi cursă regulată pe relaţia Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre şofer şi 19 pasageri. Două persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu vârsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. (...) Din primele informaţii vorbim de neadaptarea vitezei la condiţiile meteo şi de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip pentru Agerpres. 

Cele două persoane decedate, un bărbat și o femeie, aveau aproape 30 de ani.

ele şapte persoane rănite au fost transportate la spitalul din Topliţa. Un copil care se afla la mama lui în braţe în momentul accidentului, este în stare bună, dar a fost dus la spital pentru investigaţii, arată adevarul.ro.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că la faţa locului au intervenit 9 echipaje medicale şi că, după o primă evaluare, 11 persoane prezintă diverse traumatisme. DSU a mai precizat că la nivelul Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc a fost activat Planul alb.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că intervenţia salvatorilor la faţa locului este în desfăşurare, fiind dificilă din cauza ninsorii abundente. El a mai precizat că zona în care s-a produs accidentul se află la o distanţă mare de oraşele mari.