Avionul care a dispărut în urmă cu două săptămâni de pe radar şi în care se afla fotbalistul Emiliano Sala a fost găsit dumincă noaptea spre luni, transmite digisport.ro. Avionul se afla pe fundul Canalului Mânecii, iar cei doi pasageri nu au fost găsiţi, cel mai probabil aceştia murind la impactul cu apa.

Exploratorul marin, David Mearns, care face parte din una dintre echipele de căutare ale avionului, a făcut anunţul.  "Rămăşiţele avionului în care se afla Emiliano Sala şi care era pilotat de David Ibbots au fost localizate duminică dimineața de către FPV MORVEN (n.r. navă de supraveghere şi cercetare)" a anunţat pe Twitter şeful echipei private de căutare, David Mearns. Familiile celor doi pasageri au fost anunţaţe de poliţie.

Recent transferat de la FC Nantes la Cardiff City, Emiliano Sala se afla într-un avion privat care a dispărut deasupra Canalului Mânecii. La 3 zile după incident, autorităţile au anunţat că au oprit operaţiunile de căutare a lui Sala şi pilotului David Ibbotson, întrucât şansele de supravieţuire au fost considerate minime.

Cu toate acestea, căutările au fost reluate după ce s-au descoperit pe plajă în Normandia două bucăţi de scaune, capitonate, despre care se spunea că ar fi făcut parte din aeronava dispărută la data de 21 ianuarie 2019. 

Jucătorul argentinian în vârstă de 28 de ani a reușit să înscrie 12 goluri în prima jumătate din Liga 1 pentru Nantes. Apoi, a fost transferat pentru o sumă record pentru un club galez, mai exact 17 milioane de euro. 

Cardiff City i-a adus un omagiu lui Emiliano Sala, sâmbătă seară, cu ocazia meciului câştigat pe teren propriu, cu 2-0, în faţa formaţiei Bournemouth, în cadrul etapei a 25-a a campionatului de fotbal al Angliei. În programul oficial al meciului au fost dedicate câteva pagini fotbalistului argentinian, iar jucătorii au apărut la încălzire cu tricouri pe care era imprimată fotografia lui Sala.