Numărul bolnavilor cu noul coronavirus a crescut în România. Sâmbătă, autorităţile au raportat un număr total de 367 de îmbolnăviri, din care 59 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică nu mai precizează din ce judeţe sunt aceşti bolnavi.

Ce se ştie însă este că românii care au COVID-19 au între 1 an şi 74 de ani. Trei persoane se află în stare gravă, în spital. În total, pe secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 14 români, cu trei mai mulţi decât ieri.

Digi24 transmite că, dintre cei 59 de noi bolnavi, se numără şi doi pacienţi diabetici care au făcut tratamente specifice la o clinică privată din Bucureşti, iar apoi s-au dus la Spitalul Universitar. Acum, în ambele unităţi medicale se fac anchete epidemiologice.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunţat că din cele 367 de persoane confirmate cu coronavirus, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane, iar alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Vineri, numărul românilor în carantină era de 4.044, iar al celor în auto-izolare de 45.432. Aşadar, aproape 10.000 de români au intrat în auto-izolare, în ultimele 24 de ore.

“Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private”, a mai transmis GCS.

În Bihor, aşa cum BIHOREANUL a relatat, cele mai recente date oficiale, transmise sâmbătă dimineaţă, arată că sunt 5 persoane infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, GCS a anunţat că până acum s-au întocmit 117 dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliţia a dat 329 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Statistica 21 martie 2020

Morţi în străinătate

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 6 români din Italia şi unul din Franţa au murit din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei.

Până în prezent, 30 de cetăţeni români din străinătate au fost infectaţi cu noul coronavirus. Din aceştia, 23 sunt în Italia, doi în Namibia şi câte unul în Spania, luxemburg, Irlanda, Tunisia şi Franţa. 

Citeşte pe această temă şi articolele:

Raport DSP Bihor: Numărul bihorenilor aflaţi în auto-izolare a crescut la peste 2.100

Încă trei diagnosticați cu coronavirus în Bihor. Familia primei orădence infectate este sănătoasă