Detalii interesante ies la iveală în cazul ororilor din Caracal. Mama Luizei Melencu, tânăra care a dispărut în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o, la fel ca pe Alexandra, a făcut public faptul că o colegă de şcoală a fiicei sale care a observat că, în noaptea de miercuri spre joi, Luiza a ieşit de pe grupul de WhatsApp al colegilor de clasă puţin după miezul nopţii, anunţă agenţia de ştiri Mediafax.

Potrivit sursei citate, informaţia a fost transmisă şi anchetatorilor, colega Luizei anunţând familia Melencu despre faptul că în noaptea de 14/15 august 2019, la ora 0,56, a apărut o acţiune pe contul de WhatsApp al fetei.

"La ora 10.25 de dimineaţă am fost apelată pe Facebook de prietena de clasă a fiicei mele, care mi-a zis că la ora 00.56 pe grupul de WhatsApp al clasei a apărut mesajul că Luiza a ieşit de pe grup. Fata este plecată acum în vacanţă, dar a semnalat acest aspect şi Poliţiei. I-am dat numărul de telefon al unui domn poliţist de la Criminalistică. Telefonul Luizei nu a fost găsit deocamdată de anchetatori. Fata care m-a sunat zice că nu putea să iasă de pe grup decât dacă folosea telefonul", a povestit agenţiei de ştiri Mediafax Monica Melencu.

"De la poliţie ni s-a spus că trebuie să se verifice dacă cineva a folosit cartela Luizei sau dacă numărul s-a dezactivat automat de pe grupul clasei că urmare a faptului că nu a fost folosit mult timp", a mai precizat femeia, sperând în continuare că fiica sa este in viaţă

Luiza Melencu, tânăra dispărută în luna aprilie în CaracalDespre Luiza (foto), fata dispărută în aprilie 2019, Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o în ziua în care a luat-o la ocazie şi, la fel ca în cazul Alexandrei, i-ar fi ars cadavrul, reaminteşte Mediafax.

Adevarul.ro notează că prietena Luizei este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva, deşi în 3 august o ţară întreagă a putut privi cum o armată de anchetatori a "măturat" centimetru cu centimetru un lan de floarea-soarelui, acolo unde Gheorghe Dincă le-a indicat că ar fi aruncat telefonul fetei. Eleva a mai declarat că, după această activitate, a încercat să sune pe numărul fetei dispărute, însă a intrat robotul telefonic.

Până în această noapte, în grupul de WhatsApp al clasei colegii Luizei puteau vedea că fata a fost activă ultima dată în 14 aprilie 2019, exact data dispariţiei, mai notează sursa citată.

Specialiştii IT consultaţi de "Adevărul" susţin că, probabil, cineva a deschis telefonul, care nu mai fusese folosit  din ziua dispariţiei tinerei. Există posibilitatea ca cineva să fi găsit în cursul zilei de miercuri telefonul, iar aparatul să fi fost pornit după ce a fost pus la încărcat. "Este greu de înţeles însă de ce a fost  păstrată în aparat cartela SIM a Luizei şi nu a fost înlocuită cu o alta, caz în care contul de WhatsApp al tinerei nu ar mai fi funcţionat pentru că acesta este strict legat de numărul de telefon. Experţii mai spun că mai există şi posibilitatea ca investigatorii să fi cerut operatorului de telefonie mobilă clonarea cartelei SIM pentru a putea vedea cu cine a ţinut fata legătura şi ce eventuale discuţii ar fi avut cu persoanele respective. Oricum, şi într-un caz şi în celălalt, este greu de aflat motivul pentru care persoana care a avut acces pentru puţin timp la contul Luizei s-a obosit să dea comanda de ieşire din respectivul grup de utilizatori", mai scrie adevarul.ro.