Gerul Bobotezei va aduce un val de frig peste întreaga ţară. Meteorologii anunţă pentru începutul de săptămână temperaturi de – 15 grade Celsius.

Iarna îşi cere drepturile. Începutul de săptămână va aduce temperaturi negative inclusiv în cursul zilei.

"Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius", a declarat pentru Mediafax, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Mihai Timu.

Vremea va cunoaşte o uşoară încălzire începând de miercuri când maximele diurne vor fi între – 2 şi 6 grade Celsius.

După frig, nisoare...

În cursul zilei de luni va ninge doar în jumătatea de est a ţării după care marţi precipitaţiile se vor opri până la înserat.

"În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori în aproape toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei", a spus meteorologul Timu citat Mediafax.

Europa se confruntă cu un val de frig. În Austria şi sudul Germaniei zeci de zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri din cauza viscolului şi mai multe drumuri au fost închise pe fondul riscului de avalanşe.

În Grecia mai multe şosele au fost închise iar trei persoane şi-au pierdut viaţa. În unele zone temperaturile au coborât şi la – 18 grade Celsius.