Un militar român şi-a pierdut viaţa joi în Afganistan în urma unui nou atac taliban într-o altă zonă, şi aceea bine păzită, a oraşului Kabul. 

Potrivit Digi24.ro, o maşină a forţat un punct de control şi imediat a fost detonată într-un cartier bine păzit din estul capitalei afgane.

Este vorba despre o zonă populată cu reprezentanţi ai comunităţii internaţionale, în apropiere funcţionând sediul NATO, sediul CIA, Ambasada SUA şi cea a Spaniei.

Un prim bilanţ arată că, în urma exploziei, au murit 10 persoane, între care şi soldatul român. 

"Condoleanţe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul şi tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne şi obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm şi să luptăm cu toate forţele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură şi teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflaţi în durere şi reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii în Afganistan", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, confirmând tragedia. 

Atacul a fost revendicat de talibani. 

(foto: Rahmat Gul, AP)

În noaptea de luni spre marţi, un alt român, reprezentant al misiunii diplomatice a României în Kabul, şi-a pierdut viaţa în urma unui alt atac, care a durat câteva ore, în Green Village (Cartierul Verde), unde îşi avea sediul Ambasada României. 

(sursa video: TOLOnews)