Nouă persoane, dintre care doi pompieri, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un bloc cu trei etaje din Sectorul 5 al Capitalei a luat foc.

"A fost o ardere puternică"

Potrivit site-ul realitatea.net, incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă în jurul orei 2 în mansarda unei case, după care s-a extins la acoperişul blocului din vecinătate, lăsând zeci de familii fără adăpost.

Pompierii au intervenit cu 19 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipe SMURD.

"A fost o ardere foarte puternică şi din ce se observă din exterior, ultimul nivel este distrus în totalitate, iar etajul trei, parţial", a declarat presei centrale Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

Cei şapte civili care au avut nevoie de intervenţia medicilor au suferit intoxicaţii cu fum sau atacuri de panică. Cei doi pompieri răniţi în timpul intervenţiei au suferit o plagă la picior, respectiv o fractură.

Fără autorizaţie

Potrivit Antena 3, constructorul blocului distrus de foc este Ilie Ioniţă, un afacerist apropiat clanului Cămătaru, care în urmă cu câţiva ani a fost reţinut pentu evaziune fiscală după ce a construit şi vândut pe persoană fizică 20 de blocuri cu 500 de apartamente fără să plătească taxe.

Păgubiţii din blocul incendiat le-au declarat jurnaliştilor că imobilul incendiat nu avea autorizaţie de construire.

"Acest bloc a avut certificat de urbanism, care a avut valabilitate un an, domnul dezvoltator, Ioniţie Ilie, spunându-ne că e în lucru autorizaţia de construcţie. Noi l-am tot ajutat să obţină această autorizaţie, dar nu s-a putut. Situaţia e disperată. Etajele 3 şi 4 sunt scrum, acoperişul e scrum, e inundat peste tot. Totul e sub orice critică. Nu se mai poate locui. La demisol este apă multă, oamenii sunt disperaţi, nu au unde să doarmă", a declarat presei centrale o locatară.

Primăria Sectorului 5 a anunţat că locatarii rămaşi fără adăpost vor fi cazaţi provizoriu în căminul unui liceu din zonă. Reprezentanţii administraţiei locale au refuzat să le explice jurnaliştilor situaţia juridică a clădirii.