Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupţie în care a fost implicat fostul politician, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Departamentul de Stat al SUA a transmis că interdicţia a fost emisă din cauza "implicării semnificative în acte de corupţie". "Acţiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupţiei şi în sprijinirea statului de drept în România", se arată în comunicatul Departamentului, potrivit adevărul.ro. 

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza "informaţiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privinţa oficialilor guvernelor străine că sunt implicaţi în fapte de corupţie".  

Măsura secretarului de stat de interzicere a intrării pe teritoriul SUA pentru Dragnea este aplicată astfel şi celor doi fii ai acestuia, Valentin Dragnea şi Alexandra Dragnea.

Potrivit Digi24.ro, Alexandra Dragnea locuiește în Los Angeles de câțiva ani de zile cu viză de studii, ea fiind studentă la actorie. După condamnarea tatălui său, ea s-a întors în țară.

Ultima vizită a lui Liviu Dragnea în State a avut loc în ianuarie 2017, la ceremonia de preluare a mandatului de către Donald Trump, proaspăt ales preşedinte al SUA.

În luna februarie a acestui an, PSD Teleorman transmitea că Liviu Dragnea a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington, eveniment la care urma să participe şi Donald Trump.

Liviu Dragnea a refuzat la acea vreme invitaţia, fiind ocupat cu negocierile pentru bugetul pe anul 2019.

În prezent Liviu Dragnea este încarcerat la penitenciarul Rahova unde îşi execută pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.