Biroul Electoral Central a respins cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Informaţia a fost făcută publică, joi, de liderii alianţei, printr-un comunicat transmis presei centrale.

"Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinti ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Barna a fost ales preşedinte al USR in octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloş a fost ales preşedinte PLUS în februarie 2019", se arată în comunicatul citat de ziare.com.

Documentul precizează că ambele partide au solicitat înregistrarea preşedinţilor la Tribunalul Bucureşti, însă până acum nu există o decizie definitivă a instanţei.

"Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România", arată informarea.

Cei doi lideri spun că vor ataca decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu exclud varianta să candideze în nume propriu.

Vezi detalii pe www.romania24.ro