PSD-iştii s-au adunat, vineri, în Craiova, pentru a participa la mitingul electoral al partidului. Preşedintele Liviu Dragnea a făcut o seamă de declaraţii "siropoase" pe scenă, spunând că-şi iubeşte ţara şi pentru asta îşi asumă orice risc.

De asemenea, liderul PSD l-a atacat pe preşedintele Iohannis şi le-a cerut lui Claudiu Manda (candidat la europarlamentare) şi Liei Olguţa Vasilescu să-i fie naşi la nunta cu Irina.

Organizatorii anunţau că la miting urmează să participe 40.000 de susţinători ai PSD. Potrivit Medifax, la miting s-au adunat circa 20.000. O parte dintre aceştia au venit îmbrăcaţi în alb, aşa cum li s-a cerut.

Liviu Dragnea s-a dus la miting alături de iubita lui, Irina Tănase. El a făcut o baie de mulţime, a vorbit şi s-a fotografiat cu susţinătorii.

Pe scenă, liderul PSD a lansat o nouă serie de atacuri la adresa preşedintelui Iohannis, a oficialilor europeni şi a companiilor străine. "Putem să acceptăm să punem pe masă pentru copiii noştri fructe şi legume pline de chimicale? (...) Să stăm să ne uităm cum companii străine umilesc, calcă în picioare fermierii români. Îmi spuneau oamenii că în parcare la supermarketuri sunt 100 de tiruri cu marfă străină şi 3 româneşti", a spus Dragnea.

Tot el le-a spus susţinătorilor că a mâncat ridichi româneşti şi "nicăieri în lume nu e pământul pe care ni l-a dat nouă Dumnezeu".

Totodată, Liviu Dragnea s-a declarat mare patriot: "Eu îmi iubesc ţara şi am zis că-mi asum orice risc pentru asta".

Liderul PSD l-a atacat la mitingul de la Craiova pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că acesta trebuie să răspundă pentru "abuzuri" şi pentru "casele furate". Dragnea a vorbit despre pericolul care-l paşte: "Cineva (n.r. – de la miting) mi-a zis: Chiar dacă te arestează, venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo cu toate că asta e dorinţa să lui Iohannis".

Despre oficialii europeni, acesta a declarat: "Am văzut oficiali europeni care ne critică. Au ajutat ţara asta cu ceva? Ne ceartă pentru nimic, pentru ceva ce n-am făcut. De ce nu sunt interesaţi de efectele guvernrii PSD pentru oameni. Poate nu le place".

Despre Claudiu Manda, el a spus că este un tânăr în care a investit foarte mult. Totodată, el le-a cerut în faţa manifestanţilor lui Manda şi Liei Olguţa Vasilescu să fie naşi la nunta cu mult mai tânăra sa iubită, Irina.

"Cred că la Bruxelles va fi unul dintre cei mai importanţi europarlamentari, un om care are curaj, un om patriot, şi nu în ultimul rând mai are un merit: a convins-o pe Olguţa să se mărite cu el. Îi iubesc pe amândoi şi dacă (...), să nu se supere Irina, care-i acolo, dacă o să mă lase ăştia în pace, şi o să fie ce-o să fie, aici, în faţa oltenilor, îi rog să ne fie naşi", a spus în finalul discursului Liviu Dragnea.