Locotenentul-comandor Florin Rotaru, pilotul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Baza Borcea, din Călăraşi, după ce MIG-ul pe care îl pilota a explodat, este omagiat de colegii din Ministerul Apărăiri Naţionale. Oamenii spun că este un erou fiindcă a refuzat să se catapulteze pentru a evita să intre în mulţimea prezentă la showul aviatic, scrie HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, pilotul a făcut tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei aproape 3.000 de oameni care participau la eveniment.

"Piloţii nu mor niciodată. Ei decolează şi nu se mai întorc!", este mesajul unui videoclip omagiar al MApN, în care sunt imagini realizate în timpul zborurilor efectuate de-a lungul timpului de pilotul Florin Rotaru. "Deasupra norilor, soare şi frumos!", spune acesta, într-una din înregistrări. 

HotNews mai scrie că luni vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

Rotaru şi-a pierdut viaţa sâmbătă, după ce avionul de vânătoare MIG 21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbuşit la baza aeriană Borcea, în timpul unui eveniment aviatic. Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul. Locotenent-comandorul a murit carbonizat, deşi iniţial s-a vehiculat informaţia că acesta ar fi reuşit să se catapulteze.

În vârstă de 36 de ani, acesta îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Florin Rotaru era căsătorit şi avea doi copii.

Autorităţile au început o anchetă, pentru a stabili cauzele prăbuşirii.