Judeţul Bihor se află vineri sub o atenţionare tip cod galben de vreme severă. Meteorologii spun că, până la ora 15.30, în judeţ va ploua în cantităţi mari, iar vântul va sufla cu putere.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie vineri dimineaţă, vor avea loc intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 55-65 km/h.

De asemenea, izolat, ploile pot cumula 15-20 l/mp.

UPDATE:

ANM a prelungit şi a extins codul galben. Mai precis, de vineri, ora 18, până sâmbătă la ora 14, în judeţele Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi în zonele montane din Caraş Severin, Hunedoara şi Sibiu vor cădea ploi însemnate cantitativ şi vor avea loc intensificări ale vântului. De asemenea, în zona înaltă de munte vor fi ninsori viscolite.

"În vestul țării, în intervalul menţionat va ploua pe arii extinse iar cantitǎţile cumulate de apǎ vor depǎşi local 20 l/mp şi izolat 30 l/mp", se mai arată în informarea ANM. La munte vântul va avea viteze la rafală de peste 80 km/h, iar pe creste peste 90 km/h și va viscoli ninsoarea.