Mânaţi de furie, PSD-iştii dezvăluie cum au pus ei bazele „statului paralel”. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seara, la Antena 3, că Victor Ponta ar fi stabilit, în 2012, componenţa Guvernul USL împreună cu şeful SRI de la acea vreme, George Maior. 

„M-a sunat Crin (n.red. Crin Antonescu) după amiază, 4-5 ceva de genul acesta. Şi mi-a zis: domne, aseară nu s-a putut face Guvernul pentru că am înţeles că era oboseală, dar de dimineaţă, la 7, când a venit Victor (n.red. Victor Ponta) mi-a arătat lista Guvernului. A făcut-o cu tine? Zic: nu, n-a făcut-o cu mine pentru că eu am plecat acasă ca şi tine. Eu te-am sunat să-ţi spun, sunt destul de contrariat, nu înţeleg ce se întâmplă, cu cine a făcut-o, nu mi se pare corect, pentru că am fost împreună de când am gândit conceptul USL şi vreau să rămânem împreună”, a spus Dragnea.

„Ne-am întâlnit duminică după-amiază, am vorbit şi cu Victor (nr. Victor Ponta) i-am spus că nu am înţeles de ce a făcut-o şi dacă tot a făcut-o de ce să ne mai vedem duminică undeva pe valea Prahovei să discutăm despre un lucru deja decis de el cu nu ştiu cine. În sfârşit, am fost. Mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii”, a mai arătat liderul PSD.

În acelaşi contect, Dragnea a mai făcut o “dezvăluire” legată de „statul paralel”, şi anume că înaintea alegerilor din partid din 2015, când a candidat pentru funcţia de preşedinte interimar, Gabriel Oprea i-a spus că "a vorbit cu statul de drept", care i-a transmis că Valeriu Zgonea trebuie să fie numărul unu în partid, iar el numărul doi. Oprea i-ar fi spus că „statul de drept”, adică cel cu care a vorbit pentru a târgui şefia partidului, era Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI.

Într-o intervenţie la postul de televiziune B1, Ponta a replicat că şi Liviu Dragnea a făcut parte dintre cei care au făcut Guvernul USL şi l-a atacat pe liderul PSD, spunând că, dacă foştii şefi ai SRI şi-ar deschide gura, ar face 150 de ani de puşcărie.

„Minte, el însuşi, Liviu Dragnea a fost la mine la Cornu şi a stat ore în şir cu Crin Antonescu şi cred că era şi Eduard Hellvig atunci şi am discutat despre Guvern. Un mincinos. Am fost cei care eram liderii USL-ului atunci. Domnul Maior şi cu domnul Coldea dacă vor să vorbească mâine domnul Dragnea face 150 de ani de puşcărie. Domnul Dragnea nu ştie nimic compromiţător despre Maior şi Coldea”, a spus Ponta, fără a intra în detalii.