După ce președintele Klaus Iohannis a refuzat cele trei propuneri trimise săptămâna trecută la Cotroceni, PSD va numi miniștri interimari pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Potrivit Digi24.ro, miniștrii interimari sunt Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni. Astfel, notează sursa citată, PSD renunță la planul de restructurare a Guvernului, ceea ce ar însemna un vot în Parlament.

Mediafax precizează că noile propuneri vor fi trimise președintelui marți seară de premierul Viorica Dăncilă.

De altfel, prim-ministrul consideră ”inacceptabilă şi lipsită de fundament” decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile amintite.

Anunțul vine în condițiile în care în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților a avut loc o ședință de urgență, imediat după anunțul președintelui. În biroul șefului PSD au intrat  senatorul Claudiu Manda, senatorul Șerban Nicolae, ministrul Turismului, Bogdan Trif. Din partea ALDE a participat vicepreședintele partidului Daniel Chițoiu. 

După cum se știe, președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că a respins propunerile din partea PSD pentru ministerele Justiției, Fondurilor europene și pentru Românii de pretutindeni. Persoanele propuse nu sunt pregătite și nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste posturi, a spus Iohannis. Este vorba despre Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu.