Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui american Donald Trump, a criticat duminică mass-media pentru eșecul de a investiga acuzațiile de corupție aduse fostului vicepreședintele american Joe Biden familiei sale.

Catalogându-l pe Biden drept „adoratul” presei, Giuliani a acuzat instituțiile media că nu numai că nu au investigat afacerile fostului vicepreședinte american în țări precum Ucraina, China și România, ci chiar au ignorat în mod intenționat acuzațiile de corupție ce îl vizau pe acesta.

„Jurnaliștii de la Washington au mușamalizat aceste lucruri în ultimii trei ani”, a spus Rudy Giuliani într-o intervenție la emisiunea lui Howard Kurtz de la postul Fox News, "Media Buzz". „Încerc să investighez un enorm scandal de corupție din Administrația lui Obama”, a susținut el.

După ce moderatorul i-a spus că emisiunea este pe final, Giuliani a insistat că mai are „multe dezvăluiri” de făcut. „Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România”, a avertizat el, fără a da detalii.

După cum se ştie, democraţii din Camera Reprezentanţilor au lansat, luna trecută, o anchetă ce urmăreşte declanşarea unei proceduri de destituire a preşedintelui american. Congresmenii americani investighează presupusele încercări ale preşedintelui Donald Trump de a face presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în scopul obţinerii de beneficii politice în cursa electorală pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile de anul viitor.

Liderul american i-ar fi cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire telefonică, să ancheteze activitatea fiului rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden, angajat în 2014 în consiliul de administraţie al companiei ucrainene Burisma, producătoare de gaze naturale. ​

Este pentru prima dată când România este menționată în acest scandal. Pânâ acum, Trump a declarat în repetate rânduri că Joe Biden și fiul său Hunter au "înșelat China și Ucraina". "China ar trebui să lanseze o anchetă asupra Biden-ilor deoarece ce s-a întâmplat în China este la fel de grav ca ceea ce s-a petrecut în Ucraina", a subliniat el.

Hunter Biden, avocat și finanțist, a fost membru în consiliul de supraveghere al unui grup gazeifer ucrainean și a investit în China când tatăl său era vicepreședintele lui Barack Obama. Nu a fost vizat niciodată de justiția din cele două țări. Dar Donald Trump și anturajul său consideră că Hunter Biden a profitat de poziția tatălui său pentru a câștiga sume considerabile. În plus, spun ei, Joe Biden a cerut capul unui procuror ucrainean care se interesa prea îndeaproape de afacerile companiei pentru care lucra Hunter Biden.

În 2015, fostul vicepreședinte a cerut într-adevăr demiterea procurorului general ucrainean, dar în cadrul unei campanii internaționale de luptă împotriva corupției și în care acest oficial era suspectat că îngrădește reformele. La acea vreme, nimeni nu a avut semne de întrebare legate de motivațiile lui Biden, scrie Hotnews.