Clubul Leo „Black-Eagle”, format din liceeni orădeni, aduce în atenția publicului evenimentul caritabil „Dăruind o carte, dăruiești speranță”. El constă în colectare de cărți, haine şi rechizite pentru tineri, care vor fi donate pentru dotarea unui centru de plasament, propunându-şi să promoveze cultura în medii defavorizate.

Orădenii sunt așteptați să doneze la centrele de colectare afișate pe Facebook, pe pagina evenimentului. De asemenea, în fiecare duminică va avea loc, în Cetate, un târg de carte, iar banii strânși aici vor fi la rândul lor donați mai multor familii aflate în nevoie, până de Crăciun.

O inițiativă extraordinară, campania „Dăruind o carte, dăruiești speranță” poate ajuta la dezvoltarea intelectuală a copiilor din mediile defavorizate. Vom reuşi, astfel, să le formăm o gândire corectă, dar - și mai important - să le conturăm creativitatea. Şi celelalte ONG-uri ar trebui să realizeze astfel de evenimente, măcar câte unul pe an, pentru a-i ajuta pe cei care nu au posibilitatea de a citi sau de a învăța.

De asemenea, sunt convins că astfel de acţiuni pot fi duse la un alt nivel, adică să avem activităţi de colectare şi mai ample, cu centre de donații în tot județul, în așa fel încât să putem ajuta mai mulți copii, sau chiar tineri și adulți care nu au acces la astfel de surse „vitale” pentru orice om.

Sunt foarte mândru de toți cei care s-au implicat și țin să le mulțumesc colegilor din Leo „Black-Eagle” Oradea, dar și partenerilor, pentru această inițiativă, care aduce „lumină” atât în mințile copiilor, cât și în sufletele acestora.

Cu toţii putem produce o schimbare, și fiecare schimbare, oricât de mică, poate schimba o lume întreagă. Donând o carte, poți influenţa în bine o viaţă, destinul unui copilaș care își dorește să cunoască, să înțeleagă, dar și să gândească.

Rareș Bucur
elev
membru Leo „Black-Eagle” Oradea